Razjasnjeno

Marko Varga vozil v napačno smer

M.G.
6. 11. 2023, 15.08
Posodobljeno: 6. 11. 2023, 15.18
Deli članek:

V soboto, ko smo poročali o smrti nogometaša na avstrijski avtocesti je bilo še veliko neznank o vzroku nesreče, sedaj smo dobili nedvomne odgovore.

Facebook
Marko Varga je bil sam kriv za nesrečo, saj so dokazali, da je po avtocesti vozil v nasprotni smeri, nato pa ga je ob obračanju zadel drug avto.

Če povzamemo, v soboto v zgodnjih jutranjih urah se je na avtocesti v Zgornji Avstriji zgodila huda prometna nesreča v kateri je bilo več poškodovanih, en človek pa je za posledicami umrl.

Do nesreče je prišlo, ko je voznik kombija z vso silo trčil v avtomobil znamke Audi A3, v katerem je sedel Marko Varga. Njegov avtomobil je bil iz neznanenega razloga parkiran čez cesto na avtocesti. Nogometaša Marka Vargo je ob trčenju vrglo iz avta, hudo poškodovan je obležal na cestišču. Njegov Audi je dobesedno razpolovilo, drugi avto pa je zadel ob brežino in pristal za odbojno ograjo.

Vožnja v nasprotno smer; kriv alkohol?

Ob istem času, ko se je zgodila nesreča, je prišlo tudi do prijave vožnje v nasprotni smeri. V soboto še ni bilo jasno, kdo bi naj vozil v nasprotni smeri po avtocesti, sedaj dvomov več ni, saj so priče jasno potrdile, da so prepoznale črni Audi A3 Marka Varga, ki je vozil v nasprotni smeri. Dejstvo, da je bil avto ob nesreči obrnjen prečno, namiguje na to, da je nogometaš najbrž opazil svojo napako in je želel obrniti. Zakaj in kje bi naj mladi očka pravzaprav lahko zapeljal na avtocesto v napačni smeri, najbrž nikoli ne bo razjasnjeno.

Državno tožilstvo bo odredilo obdukcijo trupla, da bodo razjasnili ali je bil krivec za nesrečo alkohol ali druge prepovedane substance, nogometaš se je namreč v poznih urah vračal iz nogometne tekme. Znano je, da se nogometaši v nižjih nogometnih ligah znajo malce poveseliti po tekmah, še posebej če zmagajo, kot je bilo v primeru Vargove ekipe.