Grozljivo

Na Jesenicah pijan moški ugrabil otroka

J.V.
26. 7. 2023, 09.15
Posodobljeno: 26. 7. 2023, 12.45
Deli članek:

Na Jesenicah je voznik osebnega avtomobila mladoletni osebi ponudil prevoz do doma. V dobri veri, da jo bo peljal domov, se je vsedla v njegovo vozilo, a je moški samovoljno nadaljeval z vožnjo mimo dogovorjenega cilja ...

Sašo Švigelj / M24
Fotografija je simbolična.

"Na Jesenicah je voznik osebnega avtomobila mladoletni osebi ponudil prevoz do doma. V dobri veri, da jo bo peljal domov, se je usedla v njegovo vozilo. Voznik je samovoljno nadaljeval z vožnjo mimo dogovorjenega cilja. Po daljšem pregovarjanju jo je pripeljal nazaj na dogovorjeno mesto," so sporočili iz kranjske policijske uprave.

Policisti so voznika izsledili in z njim opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je bil nekoliko pijan (0,52, mg/l). Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, zoper možakarja pa policisti vodijo prekrškovni postopek, hkrati pa zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja protipravnega odvzema prostosti. Ob tem na kranjski policijski upravi opozarjajo: "Izogibajte se vstopanju v vozila neznancev!"

Kdor koga protipravno zapre, ima zaprtega ali mu kako drugače omeji svobodo gibanja, se kaznuje z zaporom do enega leta. Če stori dejanje iz prejšnjega odstavka uradna oseba z zlorabo svojega položaja ali svojih pravic, se kaznuje z zaporom do treh let.