Nesreča v Osojah

Ko je pogledala proti bazenu, je v njem zagledala telo svojega enoletnega sina

R.T.
23. 7. 2023, 15.20
Posodobljeno: 23. 7. 2023, 15.24
Deli članek:

Na avstrijskem Koroškem je enoletni deček v trenutkih nepozornosti svojih staršev padel v bazen ob družinski hiši padel. Oživljanje je bilo uspešno, a teža njegovih poškodb trenutno ni znana.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Osojah (Ossiach), zdraviliškem naselju ob Osojskem jezeru na avstrijskem Koroškem, se je včeraj skoraj pripetila velika tragedija. Kot so pojasnili avstrijski policisti, se je vse skupaj odvilo ob približno 14.30 uri. 32-letna mama je takrat nenadoma opazila, da se njen enoletni sin nahaja v vodi v bazenu ob hiši. Po poročanju avstrijskih medijev ga je nemudoma izvlekla in poklicala reševalce. Ti so dečka, ki ni več kazal znakov življenja, na kraju uspešno oživljali in ga nato s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Celovcu. Teža njegovih poškodb ni znana. Nihče sicer ni opazil, kdaj oziroma kako je deček pristal v bazenu.

Ne gre za osamljen primer. Podobna nesreča, ki se je v Avstriji zgodila pred dobrim tednom dni, se je končala tragično. Tam je v sredo 12. julija v Vrbskem jezeru pristala enajstletna deklica. V vodo je padla s pomola, ko je njena 37-letna mama privezovala pedalino, s katerim sta se vozili po jezeru. Deklica je pristala v celovški bolnišnici, od koder so pred dnevi sporočili, da je umrla. Le pred nekaj dnevi so morali v Hainburgu v Spodnji Avstriji oživljati triletno deklico, ki je prav tako padla v zunanji bazen.