Napad v Kanadi

Z vozilom pokončal štiri člane muslimanske družine

J.P.
8. 6. 2021, 07.21
Posodobljeno: 8. 6. 2021, 07.25
Deli članek:

Zaenkrat kaže, da so bili tarča napada zaradi veroizpovedi.

Profimedia
Kraj dogajanja

V mestu London, ki se nahaja v kanadski provinci Ontario je 20-letni Kanadčan z vozilom pokončal štiri člane družine islamske veroizpovedi. Preživel je le devetletnik, ki jo je odnesel z hujšimi poškodbami. Njegovo življenje ni ogroženo.

Štirih umorov in poskusa umora je obtožen 20-letni Kanadčan. Oblasti domnevajo, da je družina tarča napada bila zaradi njihove veroizpovedi. Ali ga bodo obtožile tudi terorizma, se še odločajo.

Gre za najhujši napad na kanadske muslimane po letu 2017, ko je bilo v mošeji v Quebecu v streljanju ubitih šest ljudi, pet je bilo ranjenih.

Profimedia
Kraj dogajanja

Žrtve napada v Londonu sta ženski, stari 74 in 44 let, 46-letni moški in 15-letno dekle. Oblasti njihovih identitet niso razkrile.
Policisti so domnevnega napadalca Nathaniala Veltmana iz Londona aretirale v od kraja napada približno šest kilometrov oddaljenem nakupovalnem središču. Aretaciji se ni upiral. Ni še znano, če je povezan s kakšnimi skrajnimi skupinami. Zaenkrat ne kaže, da bi bil Veltman z žrtvami kakorkoli povezan.

Veltman naj bi v času aretacije nosil nekakšen oklep, sicer pa še ni bil obsojen.