Strel na kolinah

Ustreljeni na kolinah pravi, da "ne sme ničesar povedati"

Gabrijel Toplak
25. 10. 2017, 20.00
Deli članek:

Koline na podeželju so za številne še vedno težko pričakovan in tudi vesel dan, ko za delo poprimejo skorajda vsi člani družine. In tega dne so se sprva veselili tudi pri v Ceršaku v bližini Šentilja, a je prinesel nesrečo.

Gabrijel Toplak
Koline so imeli na dvorišču pred stanovanjsko hišo.

V nedeljo so imeli pri 47-letnem domačinu koline in okoli 15.30 so na dvorišču sedli h kosilu. »Pasji lajež je zmotil 67-letnega mesarja, zato ga je želel prestrašiti s strelom iz doma izdelane pištole za omamljanje prašičev. Pištola se ni sprožila, zato jo je pod mizo ponovno sprožil, a ob tem zadel 47-letnega domačina v golen in ga hudo poškodoval,« je pojasnil predstavnik za stike z javnostmi pri PU Maribor Miran Šadl.

Oškodovanec je sam poiskal zdravniško pomoč v mariborskem kliničnem centru, tam so mu z operativnim posegom odstranili kroglo iz noge. Policisti so osumljenca pridržali in pri njem opravili hišno preiskavo; medtem jim je sam izročil tri pištole in več nabojev različnih kalibrov. »Mariborski kriminalisti ga bodo tudi kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe, še vedno pa zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva,« je sklenil Šadl.

Drago je tudi prostovoljni gasilec

Pred hišo družine je bilo včeraj sprva vse mirno. Ob mojem prihodu sta me z laježem »pozdravila« le sosedova psa, ki naj bi tega dne zmotila mesarja. Ni trajalo dolgo, ko sem iz hiše zaslišal glasno vpitje, naj takoj zapustim njihovo dvorišče. »Tu nimate kaj iskati,« je nekdo dodal iz hiše.

Od sosedov, ki ne želijo biti imenovani, smo izvedeli, da je ranjeni Drago N., ki je imel koline skupaj z bratom Ivanom. »Hujsku (tako domačini kličejo Draga, ki je tudi član tamkajšnjega prostovoljnega gasilskega društva, op. p.) in Ivanu že več let pomaga Karl. Včasih se skupaj lotijo gradbenih del na stanovanjski hiši, tokrat jima je pomagal pri kolinah, saj je že marsikomu pomagal pri zakolu,« je povedal eden od sosedov. O psih je dodal, da sicer sta nekoliko bolj glasna, vendar se ju je večina že navadila.

Ponesrečeni Drago je še vedno v bolnišnici. Včeraj se je odzval na telefonski klic, a je najprej dejal, da o dogodku težko kaj reče, saj se ga ne spominja, pozneje pa je dodal: »Naročili so mi, da ne smem ničesar povedati, če me morebiti kliče kakšen novinar.«