Pokol v Žitištu

"Hotel sem jo le prestrašiti"

M.K./STA
3. 7. 2016, 18.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Moškemu, ki je v soboto v kraju Žitište pri Zrenjaninu v Vojvodini v lokalu z avtomatskim orožjem ubil pet ljudi, 20 pa ranil, je sodišče v Zrenjaninu danes odredilo 30-dnevni pripor.

Facebook
Siniša Zlatić naj bi po prvih ugotovitvah preiskave moril zaradi maščevalnosti in ljubosumja.

Moški, ki je med drugimi ubil tudi svojo bivšo ženo, je na zaslišanju izrazil obžalovanje in dejal, da jo je hotel le prestrašiti, piše časnik Blic.

Sicer je 38-letni Siniša Zlatić na zaslišanju dejal, da se počuti grozno in da bi, če bi lahko, zamenjal s svojimi žrtvami. Kot je še poročal beograjski Blic na svoji spletni strani, je tudi zatrdil, da 30-letne bivše žene ni želel ubiti, ampak jo je hotel le prestrašiti. Moškega, za katerega je domneval, da je njen ljubimec, pa naj bi želel le ponižati.

Facebook
Umorjena Dijana Savanović Zlatić in Siniša Zlatić sta imela sina, ki zdaj star devet let.

Moški je v soboto zgodaj zjutraj najprej ubil svojo bivšo ženo in njeno prijateljico, nato pa je streljal še naprej po osebah, ki so bile v lokalu. Policisti so moškega aretirali nedaleč od lokala.

V njegovi hiši so našli še eno puško in strelivo, ki jih prav tako ni prijavil, je potrdil srbski notranji minister Nebojša Stefanović. Zatrdil je, da je storilec umirjena oseba brez policijske kartoteke.

Njegov sorodnik pa je za srbske medije dejal, da ga je sodnica ob ločitvi opozorila, da ne sme biti nasilen do bivše žene. Na socialno službo se je večkrat obrnila tudi njuna hčer, a ji niso pomagali.

V Vojvodini je danes razglašen dan žalovanja.