Črna kronika

Policisti v Goriških Brdih v okviru hišne preiskave našli in zasegli konopljo

J.P.
8. 5. 2014, 14.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Policisti so včeraj, 7. maja 2014 v dopoldanskem času, v enem od naselij v Goriških Brdih na podlagi odredbe pristojnega novogoriškega Okrožnega sodišča opravili hišno preiskavo pri 36–letnemu moškemu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po določilu 186. člena Kazenskega zakonika).

PU Maribor

V okviru omenjene hišne preiskave so policisti v prirejenih prostorih našli in zasegli 63 rastlin (višine od 30 do 100 cm), za katere so policisti posumili, da gre za prepovedano konopljo.

Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre v obravnavanem primeru za prepovedano drogo, bodo policisti omenjenega 36-letnega osumljenca kazensko ovadili na pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (186. člen Kazenskega zakonika).