Najdba

Zapuščen futuristični koncept

U.P.
7. 1. 2024, 19.00
Deli članek:

Uporabnik Reddita je po naključju na odpadu našel Mercedesov konceptni avtomobil.

Noah Mansico
Najdba zapuščenega Mercedesovega futurističnega konceptnega avta na odpadu.

V ZDA se je na nekem polju pojavila zanimiva najdba, ki na prvi pogled spominja na futuristično robotsko napravo ali pa neznani leteči predmet, vendar gre za zavržen konceptni avtomobil.

Ko koncepti odslužijo svoje, jih proizvajalci pogosto shranijo interno ali kakorkoli drugače "arhivirajo", včasih pa tudi končajo na odpadu. Približno to se je zgodilo z Mercedesovim konceptom S-Classic Digital My MBUX, ki je bil predstavljen avgusta 2020. Koncept sicer ni avtomobil v pravem pomenu besede, pač pa je bolj naprava jajčaste oblike, ki naj bi ljudem predstavila tehnologijo, ki je vgrajena v Mercedesova nova vozila, kot je EQS.

Koncept je odkril Noah Mansico, ki je posnel pričujoče fotografije in jih objavil na Redditu. Vozilo je odkril v okolici Atlante, kjer je severnoameriški sedež podjetja Mercedes-Benz. Vse oznake znamke so sicer odstranjene, manjka tudi celotni volan, a so ga bralci vseeno zlahka prepoznali. In čeprav se zdi, da ga je doletela žalostna usoda propadanja na polju, v njegovi notranjosti opazimo številne poteze in tehnologijo, ki prav zaradi njega danes živi naprej v številnih delujočih mercedesih.