Astro

Pozor! Če greste k vedeževalki, je nujno poznati ta pravila

ks
10. 8. 2021, 13.13
Posodobljeno: 10. 8. 2021, 13.32
Deli članek:

Večina od nas se je že kdaj po nasvet zatekla k vedeževalki oziroma vedeževalcu, saj je zanimanje za lastno prihodnost v človeški naravi.

Dreamstime
Vedeževalka

Bomo srečni? Bomo zdravi? Bomo uspešni? Me bo končno opazil/-a, pisal/-a, pristopil/-a k meni in ali kdaj bo k meni padlo milijon evrov …, nas seveda vse zanima.
Spominjam se časov, ko sem tudi sama z velikim navdušenjem obiskala kakšno vedeževalko, a kmalu prišla do problema, saj se preprosto nisem spomnila konkretnih vprašanj.
Tako sem posedala, na koncu pa na poti domov neštetokrat rekla: »Sem vedela, da sem nekaj še želela vprašati!« No, če me vprašate danes, kaj sem takrat izvedela, vam ne znam povedati ravno veliko. Še tisto, kar vem, pa tudi ne dam roke v ogenj, da popolnoma drži.
Da se vam ne zgodi (spet) podobno, upoštevajte našteta pravila.

PRIPRAVLJENA VPRAŠANJA
Pred obiskom vedeževalca se primerno pripravite. Pomislite, kaj vas v resnici zanima. Tako boste lahko sestavili sklop glavnih vprašanj, ki si jih zapišite na list papirja. Smiselno in priporočljivo je tudi, da jih dovolj dobro razdelate, saj vam le tako lahko vedeževalec tudi konkretno odgovori. Eno je vprašanje »kaj me čaka v ljubezni«, drugo pa »imam simpatijo in zanima me, kako nama kaže«. Bolj podrobna ko so vprašanja, bolj podrobni so tudi odgovori.

NI NEUMNEGA VPRAŠANJA
Najslabše, kar lahko naredite, je, da iz strahu pred obsojanjem ne zastavite vseh vprašanj. Verjemite, vsi, ki delamo na tem (ali podobnem) področju, smo navajeni vsega in težko nas boste presenetili. Ni neumnega vprašanja. Tako naj vam nikar ne bo nerodno zastaviti tudi najbolj intimnih vprašanj, sploh če v danem času igrajo ključno vlogo. Ne nazadnje, mar niste zaradi tega do nas tudi prišli?

SPREJMITE ODGOVORE
Nikar ne hodite k vedeževalcem, če ne želite slišati resnice. Vedite, da včasih naši odgovori ne bodo tisto, kar želite slišati. In prav je tako. Naša naloga je, da na podlagi kart preverimo vaše trenutno stanje in kaj to prinaša v prihodnje. Prav tako vam lahko razkrijemo potencialne probleme in tudi načine, kako jih zaobiti.
Naša naloga je precej večja, kot si morda mislite. Na nas je, da vas predramimo in napotimo nazaj na pot, ki vam prinaša tisto, kar si v dnu srca resnično želite. Mi vam postrežemo z resnico, kaj boste z njo naredili, pa je vaša stvar. Imate dve možnosti: jo ignorirate, ker vam morda ni všeč, ter tako živite dalje v nezadovoljstvu ali nam prisluhnete in v življenje uvedete spremembe, ki vam bodo na dolgi rok prinesle vse, kar ste si kadarkoli želeli, le da v morda malce drugačni obliki, kot ste pričakovali.

VSE JE ODVISNO OD VAS
Ste že kdaj slišali, da je mogočih prihodnosti več? Od koga, mislite, je to odvisno? Od vas samih. Vedeževalec gleda vašo prihodnost na podlagi vašega trenutnega stanja in načina delovanja. Pove vam, kam vas ta pot vodi, kakšne so možne ovire in kaj lahko naredite, da jih premagate. A če vam končni cilj, ki ga trenutno stanje prinaša, ni všeč, je smiselno, da pri sebi naredite spremembe. Kakšne? Vprašajte.
Svojim strankam to vedno razložim na podlagi dlani in petih prstov. Predstavljajte si, da ste na začetku sredinca. To je vaše trenutno stanje. Jaz odprem karte in vam povem, kaj vas čaka na koncu sredinca. Če v tem času ničesar ne boste spremenili (obnašanja, situacije, odnosov ...), boste tisto tudi dosegli. A takoj ko nekaj spremenite (npr. delovanje), se začnete premikati po novi poti in pristanete ali pri kazalcu ali prstancu. Napoved tako ni več enaka, saj vas tam čaka že nekaj drugega.
Z leti sem opazila, da mnogi ljudje pričakujejo čudeže. Pa ne le to. Pričakujejo, da jim bo vedeževalec povedal stavke, kot sta »vse se bo uredilo samo od sebe« in »ni vam treba ničesar narediti«. Če tega ne dobijo od enega, gredo k drugemu, tretjemu in tako dalje, vse dokler ne najdejo nekoga, ki jim zavoljo denarja prodaja laži. Vedite, da življenje tako ne deluje. To vam bodo povedali vsi terapevti. Če nekaj želite, morate za to nekaj tudi kaj narediti. Če vam nekdo reče besede, kot sta »čičaj in čakaj«, veste, da ste ravnokar vrgli denar skozi okno. No, razen če ste ravno to želeli slišati in ste zdaj srečni. A vprašanje je, kako dolgo bo ta sreča trajala tokrat.

PIŠITE!
Ljudje radi pozabljamo, še raje prilagajamo slišano ali videno. Da se temu izognete, si takoj po odhodu domov nujno zapišite ali posnemite vse, kar vam je bilo povedano. Najbolje bi bilo, da si že med pogovorom zapisujete iztočnice, ki vam jih oseba nenehno poudarja, potem pa jih le dopolnite. Le tako boste v resnici pred sabo nenehno imeli ta »živi spomin«, ki bo služil kot pomoč na vaši poti.

UJEMANJE

Če je vedeževalka všeč vaši prijateljici, ni nujno, da bo tudi vam. Saj veste, z enimi se poklopimo, z drugimi ne, pa četudi jih občuduje ves svet. Enako kot niso vsi vaši prijatelji, terapevti, tudi ne bodo vsi vedeževalci vam pisani na kožo. Gre namreč za način komunikacije, ki vam lahko ustreza ali ne. Gre za energije, ki vas lahko pritegnejo ali odbijejo. Če vam vedeževalec ne ustreza, se pred njim zaprete in tako otežite samo prebiranje usode. Naenkrat vedeževalec naleti na blokado, zaradi katere vam bo težko tudi odgovarjal na vprašanja. Zatorej je smiselno, da tudi na tem področju malce raziščete.

In še en nasvet:  Po obisku pri vedeževalcu je priporočljivo o slišanem tudi konkretno razmisliti.