Astro

9 stvari v spalnici, ki pritegnejo ...

T.P.
27. 9. 2018, 09.55
Posodobljeno: 27. 9. 2018, 20.18
Deli članek:

Feng shui je kitajska veščina življenja in urejanja prostora, stara več kot 6000 let, po kateri lahko v svoje življenje pritegnemo pozitivno energijo, če pravilno uredimo svoj dom.

PS
Rastline so tihi zdravilci našega telesa in duha.

Pravila feng shuia pravijo, da je eden najpomembnejših prostorov v domu spalnica, saj jo prežema naša osebna energija. Če ima naša spalnica nestabilno, slabo ali negativno energijo, se bo to odrazilo na našem osebnem življenju ter v zvezi.

Energijo sobe ter življenja lahko ozdravimo s tem, da v spalnico postavimo devet predmetov. Zakaj ravno devet? Ker to število simbolizira tranzicijo, prehod v nekaj boljšega, novi začetek.

1. Postelja maksimalne velikosti 200 x 150 cm

Izogibajte se tako imenovanim 'king size' posteljam oziroma vzmetnicam, saj vnašajo razdor in spore v spalnico. Na preveliki postelji ste odmaknjeni od partnerja in zmanjšujete skupnost, vajino bližino, pripadnost.

2. Difuzor za eterična olja

Poleg tega, da čudovito dišimo, imajo eterična olja zdravilne lastnosti in nas sproščajo po napornem dnevu. Izberite olje, ki vam najbolj odgovarja, vsekakor pa preizkusite eterično olje sivke in cedre, ki ju še posebej priporočajo za spalnico.

3. Črni turmalin in čisti kremen (kamena strela)

Ta dva kristala skupaj ustvarjata harmonijo in zaščito. Črni turmalin vas prizemljuje, čisti sobo - odstranjuje elektromagnetne sile, ki vplivajo na naše spanje in zdravje. V štiri kote sobe je treba postaviti črni turmalin, nato pa čisti kremen, ki mu pri nas pravimo kamena strela, postaviti na sredino sobe.

4. Dve nočni omarici

Ni treba, da sta enaki, vsekakor pa morata biti dve ne glede na to, ali imate partnerja ali ne. Potrebujemo tak prostor poleg glave, saj na tak način oddajate svojo željo za ustvarjanje harmoničnega partnerstva, trenutnega ali bodočega.

5. Črni dnevnik ali beležnica in rdeč svinčnik

Z beleženjem svojim misli ter obveznosti ustvarjate red v življenju, zapisovanje sanj pa vas bo navdihnilo za pozitivne premike v vsakdanu. Črna barva simbolizira znanje in modrost, rdeča pa vas ščiti in budi misli.

6. Dva kosa rožnatega kremena

Rožnati kremen velja za kamen ljubezni, zato bo v vaš dom pritegnil ljubezen, čustveno zdravje, zaupanje in harmonijo v ljubezenskem življenju.

7. Tkanina za pokrivanje elektronskih naprav

Če imate v sobi elektronske naprave, kot sta računalnik ali televizor, ju pred spanjem pokrijte z naravno tkanino nevtralne barve, saj se na ta način zaščitite pred energijo, ki negativno vpliva na vaše spanje.

8. Zelena rastlina

V vaš spalni prostor bo vnesla obnavljajočo energijo. Rastline so tihi zdravilci našega telesa in duha, ki z nami delijo svojo dobro energijo. Ustvarjajo kisik in odstranjujejo škodljive stvari iz zraku.

9. Cvetna esenca

Ko se počutite slabo, nanesite malo cvetne esence po svoji izbiri na zapestja ali vrat. Vonj in energija cvetja vas bosta umirila.