Intervjuji

Nina Donelli: Ko me kdo vpraša zakaj? Zato, ker sem jaz tako rekla!

Nejc Simšič
6. 4. 2024, 07.00
Deli članek:

Priljubljena pevka Nina Donelli, ki s svojimi pesmimi v hrvaškem jeziku osvaja tako slovenske kot tudi hrvaške glasbene lestvice, je v začetku tedna izdala svojo novo pesem z naslovom Zašto Zato, kar v prevodu pomeni Zakaj Zato.

RoxPro Production
Nina Donelli v videospotu za pesem Zašto Zato

V pogovoru nam je simpatična Štajerka razkrila pomen pesmi, se razgovorila o svoji zasebnosti in nam zaupala sočne podrobnosti s snemanja videospota.

Nina, od vaše zadnje pesmi Slobodna (Svobodna) je minilo kar nekaj mesecev. Kje ste bili toliko časa? Vas je tujina čisto posrkala vase? Vse nas zanima …
Ja, po izidu pesmi Slobodna sem imela res veliko promocijskih obveznosti in nastopov na Hrvaškem, je pa res, da so bili moji dnevi v zadnjem letu precej delavni. Ne toliko v glasbenem svetu, ampak v poslovnem, saj nikoli nisem skrivala, da sem poleg glasbe tudi poslovna ženska in sem tudi vedno bolj vpletena v posel, posledično pa je zato tudi vedno več obveznosti. Priznam pa, da sem zelo pogrešala mikrofon, glasbo in nastope, zato sem zdaj res vesela, da smo skupaj spravili novo pesem, ker je to res nekaj, v čemer neizmerno uživam.

V začetku tedna ste v svet in na radijske postaje poslali novo pesem z naslovom Zašto Zato. Za kakšno pesem gre tokrat?
Za igrivo in veselo, saj sem sama želela, da je naslednja pesem vesele tematike.

Naslov pesmi je že sam po sebi zgovoren, ampak vseeno, je Zašto Zato morda tudi odsev kakšnih vaših osebnih doživetij?
Mogoče. (smeh) Sama sem po naravi taka, da se včasih kaj odločim in sem to pripravljena tudi izpolniti oziroma doseči. In ko me kdo vpraša, zakaj, je moj odgovor zgolj in samo zato! Ker sem se jaz tako odločila!

RoxPro Production
Nina Donelli

Samozavest serijsko. Pa ste bili od nekdaj takšni?
Na notri vedno! (smeh) Je pa res, da si morda pred leti nisem upala postaviti mej ali biti bolj odločna. Danes sem veliko bolj samozavestna, odločna in brez dlake na jeziku. V zadnjih letih sem se najbolj naučila tega, da se znam postaviti zase, in sem res hvaležna za vse, kar sem v življenju dala čez, ker mi je bila marsikatera težka stvar življenjska lekcija.

Mimogrede, kaj ima tujina oziroma tuji trg, česar pri nas ni, da vedno pojete v hrvaščini?
Sama ne vidim razlike – glasba ne pozna meja. In ko sem se pred leti sama odločila oziroma pokazala željo, da bi rada pela v hrvaščini, sem imela 13 let in kot majhna deklica nisem razmišljala o tem, kje bom imela večji trg, niti v tej smeri, da bi lahko imela od tega večjo korist. Preprosto je bila to moja želja, ki se mi je z vztrajnostjo uresničila.

Kaj pa je vaš naslednji cilj kot pevke?
Sama zase vem, da stojim trdno na realnih tleh, zadovoljna sem, da ustvarjam glasbo, in želim, da tako tudi ostane. No, pa čim več nastopov, dobrih pesmi in zadovoljnih poslušalcev. (smeh) Moja pot ni bila lahka, sem pa začela zelo zgodaj in verjamem, da če bi začela zdaj, bi bilo marsikaj drugače. Preteklost se je že morala zgoditi tako, kot se je, se pa z leti in izkušnjami učimo. Zato vedno rečem, da ko si nekaj želimo, je treba pri tem vztrajati. Če v to verjamemo, nam bo uspelo

RoxPro Production
Nina Donelli

Kdo pa vam pomaga pri tem? Pri zadnji pesmi ste sodelovali s 'hitmejkerjem' Raayem. Predvidevam, da tudi tokrat?
Tako je, z Raayem sva se super ujela v moji glasbeni viziji. Mu popolnoma zaupam, zato lahko rečem, ja, tudi tokrat in v prihodnje sodelujem z ekipo Raay music.

Znani ste tudi po tem, da za vsako pesem posnamete videospot. Zakaj?
Jaz pravim, da zraven zvoka mora biti tudi slika. Mislim, da je v današnjem času to nekaj že čisto normalnega, da se poleg glasbe naredi še video. To je nekakšna vizitka vsakega glasbenika.

Tudi tokrat ste posneli zelo atraktiven videospot. Kaj je zgodba v spotu?
Hvala za kompliment! Zgodba tokrat je preprosta, mene prijateljice vabijo na žur, ampak one ne vedo za moje načrte, saj sama raje povabim k sebi svojega fanta, s katerim igrava biljard, skočiva v banjo … Seveda pa greva na koncu tudi na žurko. (smeh)

RoxPro Production
Nina Donelli

Kako je bilo na snemanju? Lahko delite z nami kakšno zabavno ali zanimivo anekdoto s snemanja?
Prva asociacija na snemanje je zagotovo to, da smo res veliko zamujali glede na zadan urnik. Drugače pa je bilo zelo sproščeno in dobro vzdušje, kar sama pripisujem svoji ekipi, s katero res odlično 'klapamo'. Tokrat smo snemali v Mariboru, v dveh različnih stanovanjih. Snemanje se je začelo s pripravami in prva stvar dneva je bila, da sva s frizerjem Kikijem nosila omaro za ličenje čez mariborske ulice. (smeh)

Ko sva nazadnje govorila, ste rekli, da se vam vedno zgodi tudi vsaj ena situacija, ko gre vse narobe. Je bilo tudi tokrat tako?
Seveda! (smeh) Ko smo snemali sceno, kjer z mojim filmskim fantom igrava biljard, se je zapletlo, saj meni to ne gre najbolje od rok. Režiser Rok Maver pa je ravno mene želel posneti, kako biljardno kroglo v prvo potopim v luknjo. No, to smo ponavljali kar nekaj časa, dokler mi ni uspelo. Jaz sem bila pod stresom, ekipa pa se je ob tem na glas smejala. (smeh)

Kako pa pesem Zašto Zato stoji v primerjavi z vašimi preteklimi skladbami? Vidite kakšen razvoj v svojem glasbenem izražanju?
In ne samo v glasbenem, tudi nasploh se razvijam. Spreminjajo nas življenje samo in nove izkušnje, v glasbi pa je tako, da z vsakim projektom in z vsakim nastopom napreduješ.

Kakšne načrte imate s pesmijo v naslednjih tednih?
Urnik imam zaseden skoraj vsak dan, veliko časa posvečam promociji pesmi, čaka me kar nekaj medijskih obveznosti, od intervjujev do nastopov, pri nas in na Hrvaškem.