Namakanje

Ublažite bolečine z zdravo morsko vodo

U.D.
19. 7. 2017, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Morska voda je veliko bolj zdrava, kot si morda mislimo. Vsebuje za zdravje pomembne elemente, kot so natrij, magnezij, kalij, kalcij, celo srebro in zlato. Ob kopanju ti prodrejo v naše telo.

Izkoristite vse pozitivne stvari, ki jih ponuja morje.

Ste opazili, da se stanje vaše kože na morju močno izboljša? To je zato, ker so v morju alge, ki vsebujejo minerale, ti pa spodbujajo obnavljanje celic, krepijo imunski sistem, čistijo kožo in celo odpravljajo celulit. Morska voda tudi pospeši metabolizem in preprečuje vnetja.

Vitamin D

Če ne pretiravamo z izpostavljanjem soncu, je to odličen vir vitamina D. Slednji pomaga preprečevati mnogo bolezni, med njimi multiplo sklerozo.

Modrina neba in morja ter gledanje v daljavo odlično vplivata na oči. Če večino časa preživite za zasloni, se bodo vaše oči ob tem zagotovo sprostile in spočile.

Alergiki in astmatiki

Ker morska sol deluje antihistaminično in antiseptično, zavira alergijske reakcije. Zrak na morju pa je odličen za tiste, ki jih mučijo astmatična obolenja, saj lajša dihanje.

Sproščeno vzdušje

Ležanje na plaži in poslušanje zvokov morja je izredno sproščajoče. Dopust na morju je tako idealna rešitev, da se znebite vsakodnevnega stresa in se popolnoma sprostite. Voda bo izbrisala vse napetosti iz vašega telesa, ležanje na plaži v senci pa bo poskrbelo, da bodo tudi vaši možgani dobili zaslužene počitnice.

Ublažite bolečine v križu

Namakanje v morski vodi ugodno vpliva na celotno telo, saj blaži bolečine in zmanjšuje vnetja. Prav tako poskrbi, da telo izloči vse toksine. Če trpite za revmo, artritisom ali imate bolečine v križu, je kopanje v morju odlična izbira.

Izločanje toksinov

Škodljive snovi se prek limfnega sistema dvigajo proti površini kože, sol v morski vodi pa poskrbi za njihovo pospešeno izločanje.

Težave s kožo

Ker je morska sol bogata z minerali, blagodejno vpliva na kožo. Reden obisk morja in kopanje se priporočata ljudem, ki trpijo za dermatitisom, luskavico in kožnimi ekcemi.