LEPOTIČENJE

Za mladosten sijaj uporabite banane

ud
16. 7. 2017, 21.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Banane so izjemno zdrava hrana, s številnimi blagodejnimi učinki na telo. So vsestransko sadje, ki med drugim vsebuje vitamine A, B, C in E ter minerale, kot so kalij, cink, železo in magnezij.

Profimedia
Učinkovine v banani gladijo gube in ohranjajo kožo mladostno.

Zaradi bogate hranilne vrednosti in zdravilnih snovi jih lahko uporabljamo tudi pri negi kože in las. Le zmečkamo jih, nanesemo na želeni predel, in že sijemo.

Naravno vlažilo

Banana je odlično naravno vlažilo. Vitamin A obnavlja zaloge vode in obnavlja poškodovano, izsušeno in utrujeno polt. Za hitro navlažitev kože zmečkajte zrelo banano, zmešajte z žlico navadnega jogurta ter mešanico nanesite na obraz. Pustite učinkovati 20 minut, nato sperite z mlačno vodo. Koža bo v trenutku mehka in prožna. Če imate izjemno suho kožo, lahko tej maski dodate med.

Sijoča koža

Ker je banana bogata z vitaminom C, pomaga ohranjati mladosten sijaj kože. Da ji povrnete lesk, si pripravite tole bananino masko: zmečkajte zrelo banano in jo zmešajte s sokom ene limone. Na koži pustite učinkovati 25 minut. Ta maska je polna vitamina C, ki briše pigmentne madeže in s kože preganja sivino.

Arhiv časopisa Svet24
Če pojeste banano kakšno uro pred spanjem, bo pripomogla k lepotnemu spancu, ki je pogoj za lepo, svežo in zdravo kožo. Med spanjem se koža regenerira.

Bananino luščilo

Če banano zmešate še z nekaterimi sestavinami, vam ne bo pomagala samo pri odstranjevanju odmrlih kožnih celic, ampak bo kožo tudi poživila in ji vrnila zdravo barvo. Zmečkano banano in jedilno žlico sladkorja dobro premešajte. Nanesite in podrgnite po koži v krožnih gibih. Banana bo kožo navlažila, kristali sladkorja pa bodo odstranili mrtve celice. Ali pa zmečkajte zrelo banano, dodajte dve ali tri žlice ovsenih kosmičev, žlico medu in žlico mleka. Nanesite na obraz in pustite učinkovati pet minut. Nato počasi vtrite v kožo. Sperite z mrzlo vodo. Spet druga možnost je, da polovico zrele banane, žlico kokosovega mleka in dve žlici nekuhanega riža v električnem mešalniku zmešate do gladkega, nato pa maso nežno vmasirate v kožo ter na koncu sperete z mrzlo vodo.