Charles

Princ zaradi darila obsojen neokusnosti

S.N.Č.
19. 7. 2017, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Posebno darilo ob sedemdesetem rojstnem dnevu vojvodinje Cornwalske je nov uradni portret nje in njenega moža, princa Charlesa. Zamisel zanj se je celoti porodila na njegovem zelniku, izpeljal je tudi vso organizacijo.

Profimedia
Sporočilo fotografije se glasi: skupaj sva močna, nezlomljiva enota.

Princ je seveda želel najboljše in tudi fotografija je izjemno uspela.

Takoj po objavi novega portreta pa je ta naletel na val zgražanja Britancev, ki še vedno ljubijo princeso Diano.

Profimedia
Za slavo Maria Testina je v največji meri zaslužna princesa Diana.

PRIPADNA DRUG DRUGEMU

Najeti fotograf prestolonasledniškega para ni bil namreč nihče drug kot Mario Testino – usodno povezan s pokojno Lady Di. Njegova umetniška duša je namreč »zakrivila« najlepše fotografije pokojne princese – od tiste, na kateri sta s princem Charlesom avgusta 1981 sproščena in zaljubljena ob reki Dee, do Dianinega portreta, ki je krasil naslovnico kultne revije Vanity Fair.

Dianino občudovanje južnoameriškega fotografa je bilo neizmerno, javno mu je večkrat priznala, da je le na njegovih fotografijah videti elegantna, umirjena, a vseeno polna življenja.

Hvala iz njenih ust je Mariu prinesla svetovno slavo in postal je eden najbolj iskanih portretistov vseh časov. Princesi se je oddolžil tako, da je ob vsaki priložnosti povedal, da najraje od vseh ljudi fotografira prav njo.

OSTAJA NAJBOLJŠI

Tudi novi portret Charlesa in Camille izpolnjuje vse umetniške standarde. Kritiki se strinjajo, da je Testino vanj prelil vse svoje znanje, Charlesa upodobil kot lepega in resnega, Camillo z minimalnim fotošopom mladostno, oba pa sta preprosto videti kot dva, ki sta našla ljubezen svojega življenja. Strokovnjaki so posebej navdušeni nas izrazitimi Camillinimi očmi, ki jih dopolnjujejo malce neurejene obrvi, ki ji dajejo nagajiv dekliški pridih, lasje niso tipično blond, temveč s pridihom patine, govorica telesa – rama ob rami, ona malce pred njim  pa menda izdaja popolno predanost …

A bolj kot hvala v Britaniji odmeva kritika: "Charles, za Camillo si uporabil Dianinega fotografa. Katerikoli drugi bi bil bolj primeren."