Transseksualnost

Štiriletnik na operacijo spremembe spola

R.T.
11. 9. 2016, 19.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V le eni bolnišnici v Melbournu kar 250 otrok čaka na operacijo spremembe spola

V Avstraliji se bo komaj štiri leta star deček podvrgel operaciji spremembe spola. Psihologi in strokovnjaki menijo, da je otrok še premlad za operacijo, pa se bo ta vseeno zgodila.  

Ministarstvo za izobraževanje Novega Južnega Walesa podpira odločitev otroka, ki še niti vrtca ne obiskuje. "Pomoč transseksualnim otrokom je del našega šolskega programa," pravi Gregory Prior iz ministarstva.

Oblasti Novega Južnega Welsa so objavile, da se dogaja prava "eksplozija" zahtev po spremembi spola med otroci. Pred desetletkem so tako prejeli po eno tovrstno zahtevo, jih zdaj le v eni večji bolnišnici v Melbournu kar 250 otrok čaka na operacijo spremembe spola. Najmanjši otrok šteje tri leta. 

Nekateri svarijo pred tako zgodnjimi operacijami, saj se otroci pri teh letih šele razvijajo, No, drugi ne mislijo tako. Odvetnica Catherine McGregor, ki zastopa transseksualne osebe, sicer priznava, da je pri štirih letih otok še zelo mlad za takšno odločitev, vendar dodaja, da izkušnje kažejo, da imajo otroci z močno izraženimi občutki poistovetenja z nasprotnim spolom, običajno prav.