Prijet

Z mečem napadel policiste pred Buckinghamsko palačo

G.G./STA
26. 8. 2017, 15.42
Posodobljeno: 26. 8. 2017, 15.49
Deli članek:

26-letni moški, ki je v petek zvečer v britanski prestolnici zapeljal svoj avtomobil blizu policijskega vozila na območju okrepljene varnosti pred Buckinghamsko palačo in nato ranil tri policiste, je po podatkih policije pri tem uporabil 120 centimetrov dolg meč.

Profimedia

Moški je po zadnjih podatkih Metropolitanske policije, ki se sicer nekoliko razlikujejo od prvotnih, ustavil svoj avtomobil blizu policijskega vozila pred palačo ob 20.35 po lokalnem času. Med postopkom identifikacije je izpod sopotnikovega sedeža potegnil meč in z njim lažje ranil tri policiste. Ti so ga onesposobili s plinskim razpršilcem. Med dejanjem je moški vzklikal Alah je velik.

Dva policista so zaradi poškodb odpeljali v bolnišnico in ju po zdravstveni oskrbi že izpustili iz bolnišnice, prav tako napadalca, ki je bil prav tako lažje ranjen. Trenutno ga policija zaslišuje.

Incident se je zgodil v času, ko v številnih evropskih državah, tudi v Veliki Britaniji in Belgiji, veljajo poostreni varnostni ukrepi zaradi vrste terorističnih napadov v zadnjih dveh letih.