Moderno

Obvezna oprema vsake ženske: torba

ud
29. 7. 2017, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Če še niste odšli na dopust, preverite, kaj vse vzeti s seboj, da boste prava zvezda na plaži. Če ne greste na dopust, pa si utrgajte čas za enodnevni oddih na soncu ob reki, v hribih ali kje drugje.

Profimedia

Kaj potrebujete, da boste prava lepotica, opremljena za vsako situacijo?

Velika torba

Ko se boste pripravljali na težko pričakovani izlet, boste kmalu ugotovili, da potrebujete skoraj toliko pripomočkov, kot če bi odpotovali za dva tedna. No, malo pretiravamo, toda brez velike torbe, v katero boste pospravili vso kramo, ne bo šlo. Torba naj bo praktična, s čim več predalčki in ročajem, ki gre zlahka na ramo. Če vam ni do upogibanja ramen pod kilogrami prtljage, pa si omislite kar nahrbtnik ali torbo na kolesih. Pazite, da bo torba stabilna, z močnimi kolesi in dovolj prostorna. Najbolje, da je opremljena tudi z dodatno hladilno torbico.

Sončna krema

Kaj dati v torbo? Najpomembnejša stvar, ki je ne smete pozabiti, je dobra krema, ki vas bo zaščitila pred UV-žarki. Izberite dovolj visok zaščitni faktor (najmanj 20), ki vsebuje filtre proti žarkom UVA in UVB. Na embalaži izdelka naj bo tudi navedeno, da je fotostabilen, odporen proti vodi in pesku. Sredstvo nanesite na kožo 30 minut pred izpostavljanjem soncu in pozneje vsaj na vsaki dve uri – enakomerno in v debeli plasti.

Pokrivalo

Naslednji pripomoček bolj kot v torbo spada na glavo – pokrivalo. Tudi to naj bo vaš spremljevalec na soncu, saj ščiti pred vročinskim udarom in sončarico. Na izbiro imate več vrst pokrival. Slamniki so narejeni iz lahkih materialov in so popolnoma zračni. Na notranjem delu, ki leži na glavi, morajo imeti tanko bombažno krpico, drugače ne zaščitijo dovolj. Kapa s ščitom je nekoliko manj primerna, saj zaščiti samo nos in lasišče, ne pa tudi ušes in vratu. Boljša izbira je kapa, ki ima poleg ščita blago, ki pokriva vrat.