Zanimivosti

Povsem lažni miti, ki krožijo o bogastvu

snč
2. 7. 2017, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V zvezi z bogastvom se je porajalo neznansko veliko težke energije, ki svoja semena neumorno seje naprej. Zato je čas, da razbijemo nekaj najpogostejših mitov.

Profimedia
Živimo s pomočjo materialnega. In prav je tako. Tako smo izbrali.

Vseeno je, ali govorimo na splošno ali pa o bogastvu, ki je povezano z materialnim svetom: dejstvo je, da je bogastvo zelo pozitivna energija.

Izbrali smo tri najbolj zakoreninjene mite, ki prepričujejo o nasprotnem. In zdaj jih bomo postavili na laž.

V ŽIVLJENJU NE MOREŠ IMETI VSEGA

Materialno obstaja zaradi duhovnega. Nihče naj vas ne prepričuje, da se morate odpovedati temu, kar vi ste. Vsi smo materialisti, a ne z negativnim, temveč s pozitivnim prizvokom.

Zakaj ne? Ta trditev ljudi prepričuje v pomanjkanje. Od otroštva so vas učili, da vsega ne moreš imeti. S tem ste v podzavesti razvili prepričanje, da si tudi ne smete veliko želeti. Tako pač je. In tako naj bi bilo prav. Človek pa je vedno delal proti naravnim procesom. Pozabil, da je del narave. Zato jo je tudi tako zelo izrabil. Pa vendar se je Mati Narava vedno znala obnoviti in povedati svoje. Vedno je znala poiskati ravnovesje. Zakaj? Ker pozna bogastvo. V naravi je vsega v izobilju. Ko se konča ena sezona, ki nekaj odvzame, pride nova, ki da nekaj drugega. A njeno bogastvo nikoli ne ugasne. Zna preživeti. Ona ima vse. Zakaj bi bilo s človekom drugače? Da, lahko imate vse. Kajti le če imate sami bogastvo, lahko obogatite druge ljudi. Mnogi trdijo, da si ne želijo vsega in si niti ne smejo želeti vsega. In s čim bodo navdihovali? S tem, da drugim ljudem sporočajo o pomanjkanju? So drugi ljudje ob tem srečni in navdušeni? Iskreno? Vesolje ima vse. Neskončno je. In o teh možnostih želi učiti tudi nas.

Profimedia
V vesolju je vsega v izobilju, in ker je del njega, je obilje seveda namenjeno tudi nam.

DENAR JE SLAB IN KVARI LJUDI

Dovolite si biti svoje lastno bogato vesolje. Navdihnite. Najprej sebe.

Denar ni slab. In denar ni dober. Oboje pripada tistim, ki ga uporabljajo. Imeti denar pomeni imeti sredstva za fizično manifestacijo nekega cilja. Je fizična podpora. Je sredstvo na Zemlji, ki je med drugim postavila tudi finančni sistem. Imeti denar pomeni, da do neke izkušnje, ki je pozitivna, pridemo hitreje. Ker smo se kot človeštvo tako organizirali. In zakaj bi »tepli« po svojem lastnem izboru? Z dobrim srcem pomagamo čustveno. Z denarjem lahko pomagamo fizično. Na Zemlji se potrebuje oboje. To je naš svet. Bogastvo je pozitivna energija, če ga upravljajo pozitivni ljudje. Denar morda res ne spremeni sveta, a ga revščina tudi ne. Na kateri strani želite biti? Zaslužite si denar. Kajti rastete. In z njim boste znali delati dobro. Pomagali boste sebi in drugim.

profimedia
Jezus je jedel hrano, da je preživel. Nekje jo je moral dobiti. Torej je tudi on sprejemal materialno.

ČE SI DUHOVEN, SE MORAŠ ODPOVEDATI MATERIALNEMU

Vesolje znotraj nas nam nudi obilje. Hoditi mimo tega nareka je hoja proti samemu sebi.

To dvoje naj namreč ne bi šlo skupaj, kar pa je velikanska iluzija. Kaj sploh je duhovnost? Duhovnost je vse, kar je. Je vsaka izkušnja. Je jeza in je mir. Je tema in svetloba. Je Nebo. In je Zemlja. Materija, materialno je del duhovnosti. Je del nas. Kot neskončne duše smo se spustili v inkarnacijo, v materialni svet. In tudi mi sami smo kot fizično telo materija. To je dejstvo. Zavračati materialno pomeni zavračati samega sebe. Pomeni zavračati svoj izbor. Duhovnost ne sili izbirati ali ločevati. Saj ona vendar je vse, kar je. Ljudje smo tisti, ki ločujemo. Mnogokrat slišimo: »Ja, pa Jezus ni 'računal' za dobro, ki ga je delil.« Jezus je jedel hrano, da je preživel. Nekje jo je moral dobiti. Torej je tudi on sprejemal materialno. Vsi sprejemamo materialno. Iz vsega, kar je. Viri sprejemanja materialnega so različni. A duhovnost ni tukaj »nič posebnega«. Kajti tudi če prejemate materialno iz klasične službe, prejemate materialno v resnici iz duhovnosti.