Spanje

Položaj postelje je lahko usoden

S.N.Č.
1. 7. 2017, 19.02
Posodobljeno: 3. 7. 2023, 14.26
Deli članek:

Po feng šuju, starodavni kitajski veščini urejanja zunanjega in notranjega prostora, lahko pretok energije pravilno usmerimo že v spalnici, kjer pravzaprav ljudje preživimo največ svojega časa.

Profimedia
Posel in počitek se ne smeta mešati, zato nikar v spalnico z računalnikom.

Feng šuj zapoveduje, da bi morala biti postelja postavljena diagonalno od vrat, vzglavje pa naslonjeno na zid.

To vam bo dalo občutek gotovosti in podpore.

POLOŽAJ SMRTI

Vsekakor se izogibajte položajem, ko postelja stoji direktno nasproti vrat ali v isti liniji z vrati, predvsem če gre za vrata kopalnice. Ta položaj se namreč imenuje tudi položaj smrti in je zelo nevaren. Številni ljudje, ki so imeli posteljo postavljeno tako, so zboleli za resnimi boleznimi v srednjem delu telesa, slabša pa je bila tudi kvaliteta njihovega življenja.

Profimedia
Če vas v spalnici obkrožajo blage barve, se boste lažje umirili.

NIKAR V KOT

Če imate posteljo postavljeno v kotu sobe, za vrati, boste imeli občutek, da se skrivate pred svetom in se želite pred njim zaščititi. Zaradi tega ste lahko zelo nesrečni. Hkrati si postelje ne postavljajte pod okno, ki odpira prostor energijam. Če spite pod oknom, lahko zunanja energija lažje pride do vas in negativno vpliva na kvaliteto vašega spanca.

Idealen položaj postelje je diagonalno od vrat, pri čemer oseba iz ležečega položaja vidi tako okno kot vrata.

MATERIALI

Seveda pa ni vse v položaju, ampak je pomembna tudi kvaliteta postelje. Najboljša postelja je lesena in ima vzglavje v enem delu. Pod posteljo naj bo čim manj praznega prostora, da se energija tam ne pretaka brez nadzora ali pa zastaja.