Obisk

FOTO: Harry povzročil evforijo in tudi ganil svet

sn
12. 6. 2017, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Uradni obisk priljubljenega princa Harryja v Avstraliji vse bolj spominja na prihod kakšnega rockerskega zvezdnika, ob katerem oboževalke in oboževalci malodane omedlevajo.

Profimedia
Fotografije ganljivega srečanja so obšle ves svet.

Namen obiska petintridesetletnega princa v Avstraliji je sicer jasen: predstavljanje in propagiranje projekta Invictus games, dobrodelnih športnih iger, ki so nastale po njegovi zamisli. Njegova prisotnost in želja po tem, da ga v živo vidijo, se ga dotaknejo ali dobijo njegov objem ali poljub, pa sta ljudi dobesedno obnoreli.

Profimedia
Princ je oboževalcem, ki so ga čakali ure in ure, celo poprijemal dežnike, da so ga lahko fotografirali.

Same hvalnice

Norija za Harryjem se je začela, ko so po prvem dnevu obiska na dan prišle ganljive fotografije, ko princ ves premočen od dežja objema staro ženičko na invalidskem vozičku. Hvalnice njegovemu dobremu srcu in sproščenemu obnašanju so segale do neba, še posebej po tem, ko je nekaj besed o srečanju in vtisih o Harryju povedala gospa, ki jo je tako prisrčno objel in poljubil.

Profimedia
Harry je vsekakor najbolj priljubljen princ na svetu.

Stara znanca

Sedemindevetdesetletna Daphne Dunne je namreč vojna vdova, njen mož pa je bil predan vojak, ki je za svoje delo prejel celo visoko britansko vojaško odlikovanje – viktorijin križec. »Na Harryjevem obisku vojnih veteranov in vdov v Sydneyju pred dvema letoma sem ga imela pripetega in opazil ga je, mi povedal, da ve, kaj ta znak pomeni, in me objel. Zato sem zdaj mladeniča v dežju čakala dolgih sedem ur, pa še dlje bi ga, če bi bilo treba. Spomnil se me je – se mi nasmejal in me poljubil. Njegovi objemi so zdravilni in srečna sem, da obstajajo takšni ljudje, kot je on,« je povedala vojna vdova.