VROČI DNEVI

Poletne osvežitve in senca za vsak žep

Z.F.
11. 6. 2017, 17.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Poletje počasi že kaže svoj pravi obraz in zadnjih nekaj dni že pripeka vročina. Ohladiti se poskušamo na vse mogoče načine, od katerih pa je gotovo najučinkovitejši skok v vodo ali vsaj pod prho.

Reuters
Bazen naj bo dovolj velik za nekaj ljudi, a pazite, da ne zasede celotne trate.

Prijata pa seveda tudi dobra senca in hladna pijača.

Voda je v vročih dneh vsekakor nepogrešljiva. Najbolj prija, če jo čutite na koži. Vendar pogosto takrat, ko vam znoj teče v potokih, prhe ni v bližini. V tem primeru je dobra rešitev prenosna solarna prha. Je lahka in majhna ter tako idealna za prhanje v kampu, na vrtu ali na igrišču, ob športnih aktivnostih. Uporaba je preprosta: napolnite jo z vodo in postavite na sonce, dokler voda ne doseže želene temperature.

Bazen

Poleg prhe je zelo učinkovita tudi osvežitev v domačem bazenu, pravzaprav je to prava rešitev za vsak sončen poletni dan. Na trgu je na voljo veliko bazenov različnih velikosti, oblik in opremljenosti (s filtracijskimi napravami, lestvami, oblazinjenimi robovi za dodatno zaščito, kupolami ...). Najbolje je izbrati takšnega, ki je dovolj velik za več oseb, a ne zasede veliko prostora.

Paziti je treba še na to, da je montaža preprosta in hitra, privlačna cena pa bo še dodaten razlog za nakup.

Senčniki

Najhitrejša rešitev ob sončni pripeki je senca. Razprite senčnik in uživate v hladu. Senčnik vas bo obvaroval pred za kožo škodljivimi UV-žarki ter omilil vročino. Senčniki so različnih oblik, materialov, velikosti in barv, zato pred nakupom temeljito preverite ponudbo. Razmislite, kakšen naj bo položaj vrtnega senčnika, prav tako uskladite barve z vrtnim pohištvom in zunanjo podobo objekta. Preverite kakovost in vzdržljivost materialov, velikost senčnika, možnosti zapiranja in odpiranja ter obliko. Pomembna sta tudi nosilni steber in način obtežitve. Ko boste pretehtali vse to, boste gotovo našli pravega zase.