Mobilna verzija
16:19 20. oktober 2017

Gorski zdravnik bo danes obiskal Slovenijo

STA
0 Posodobljeno: 10:02 / 09.8.2017

Igralec Hans Sigl, znan po vlogi Martina Gruberja iz priljubljene nemško-avstrijske TV serije Gorski zdravnik, bo danes obiskal Ljubljano.

foto-hans-sigl

Hans Sigl Foto: arhiv svet24

Hansa Sigla bodo gostili v nakupovalnem centru Mercator Šiška. Za glasbeni program na dvournem popoldanskem brezplačnem dogodku bosta poskrbela Ansambel Saša Avsenika in skupina Xequtifz.

Priljubljeni igralec v Slovenijo prihaja na povabilo POP TV, ki predvaja serijo Gorski zdravnik. Ta je nastala po vzorcu istoimenske serije iz leta 1992. Na drugem programu avstrijske nacionalne televizije ORF je na sporedu od 6. februarja 2008, na nemški javni televiziji ZDF pa so jo začeli začeli predvajati dan pozneje. Zvezdnikov obisk bo napovedal tudi novo, deseto sezono serije, ki jo bodo v Sloveniji začeli predvajati v ponedeljek.

Sigl je v seriji zdravnik Gruber, ki je iz New Yorka prišel na Tirolsko najprej zgolj na ponoven obisk, ko pa je ugotovil, da ima tu hčerko Lilli, se je odločil ostati. Prevzel je ambulanto tamkajšnjega zdravnika in začel delati kot gorski zdravnik.

Serijo so snemali v regiji Wilder Kaiser na Tirolskem v produkciji hiše ndF v sodelovanju z ORF in ZDF. Prizori v bolnišnici pa so bili posneti v bolnici v Schwazu.

Vaš prispevek