Zanimivosti

Odgrnite težke zavese in spustite pomlad v stanovanje

zf
12. 3. 2017, 17.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

»Začela se je pomlad,« radi rečemo takrat, ko je zunaj dovolj toplo, da lahko odpremo balkonska vrata in spustimo svež zrak v stanovanje. Preverimo še, kako lahko z malo truda in nekaj idejami prebudite stanovanje.

splet

splet
Odprite okna nastežaj in preženite hladno zimo s pomladnimi barvami.

Ideje, ki vam jih bomo predstavili, ne bodo oropale denarnice, stanovanje pa bo z le nekaj truda znova zažarelo. Začnimo pri temeljih. Najprej stanovanje temeljito počistite in pospravite, zavrzite staro navlako, ki se je nabrala po kotih, in prevetrite tudi omare, kuhinjske omarice, omaro s čevlji, shrambo. Ko se je v smeteh znašlo vse, česar več ne potrebujete in ne uporabljate, je čas, da prostor namenite novim stvarem ali pa pustite, da zgolj zadiha. Sčasoma boste ugotovili, kaj potrebujete. Vzemite si čas in si oglejte sobo; je ravno prav pisana ali je barv preveč? Ste se naveličali sloga svoje dnevne sobe? Premislite, kaj bi spremenili, in začnite uresničevati svoje želje.

splet
Čas je, da v omari poiščete tanjša pregrinjala in pokrivala. Če jih še ne boste uporabljali, jih najprej prezračite in očistite.

Zamenjajte belo za barvno

Sterilno bela stanovanja so lahko zelo lepa, vendar tudi zelo dolgočasna. Vnesite v prostor barve, ne bojte se, prepleskajte stene, morda le eno, in vnesite dodatke v enaki barvi. Tako boste hitro in enostavno spremenili in dopolnili slog svojega stanovanja. Dovolj bo blazina za kavč, morda odeja, skodelica za kavo, blazine za kuhinjske stole ali pa jedilni tekači. Pazite le, da boste izbirali med karseda podobnimi barvnimi odtenki in ohranili rdečo nit, ki se lahko razlikuje od prostora do prostora, ali pa je enotna povsod.

splet
Mizo pogrnite z namiznimi prti, ki odražajo pomlad. Izberite žive barve, poigrajte se z nadprti in namizno dekoracijo. Dovolj bo preprosta vazica s pomladnim cvetjem.

Prinesite cvetje in svežino

Pomlad boste v stanovanje najlažje prinesli s pomladnim cvetjem, ki ga boste našli v bolje založenih trgovinah. Marsikje ponujajo že zasajene lične košarice dišečih narcis, hiacint in primul za le nekaj evrov. Nič pa ne bo narobe, če si boste kuhinjo okrasili z rezanim cvetjem, ki ga boste nabrali na sprehodu. Zvončki, telohi, žafrani in trobentice se že ponosno razkazujejo na soncu.

splet
Na novo razporedite dekor in spominke, pospravite dedke mraze in girlande. Izpostavite tiste stvari, ki v vas prebujajo pomladne občutke. Naj bo to vaza, vezen prtiček ali košara.