Zanimivosti

Pinterest s 100 milijoni uporabnikov

STA/M.J.
20. 9. 2015, 11.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Upravljavec ameriškega spletnega družbenega omrežja Pinterest je sporočil, da imajo že več kot 100 milijonov uporabnikov. Marca 2010 ustanovljeni Pinterest je tokrat prvič javno razkril podatke o številu uporabnikov.

Pinterest

Med uporabniki sicer prevladujejo ženske, vendar pa se razlika v številu uporabnikov po spolu počasi zmanjšuje, je za francosko tiskovno agencijo AFP pojasnil soustanovitelj podjetja Pinterest Evan Sharp.

Uporabniki Pinteresta v omrežju ustvarjajo in delijo sezname na različne teme, ki jih zanimajo, in nato nanje pripenjajo relevantne fotografije oziroma vsebine, na katere naletijo med brskanjem po spletu.

V Pinterestu ob tem poudarjajo, da niso klasično spletno družbeno omrežje, ampak bolj poseben spletni iskalnik oziroma katalog idej, ki pomaga ljudem odkrivati nove stvari.

Pinterest se trenutno osredotoča na širitev izven ZDA. Nedavno so odprli predstavništva v Parizu, Berlinu, Tokiu in Sao Paulu. Zaposlujejo okrog 500 ljudi, vrednost podjetja je ocenjena na 11 milijard dolarjev.

Pinterest je letos kupil visokotehnološko startup podjetje Kosei, ki ga je soustanovil slovenski znanstvenik Jure Leskovec, sicer profesor računalništva na Univerzi Stanford v ZDA.