Zanimivosti

Na vas bodo streljali... nežno so dejali?!

Artur Švarc
20. 9. 2015, 09.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Podjetje iz Californije je razvilo preprost dodatek za strelno orožje, ki ne ubije ljudi. Gre še za eno od pogruntavščin, ki je raje ne bi imeli, in še eno, ki spada na seznam »nujno potrebnih«.

Alternative Ballistics

Alternative Ballistics so razvili poseben nastavek za pištolo, ki omili silo naboja. In kar je najpomembneje, nastavek s pomenljivim imenom Alternative ne spremeni delovanja pištole. Nameščen na izhod cevi prestreže naboj in mu zmanjša hitrost. Alternative vsebuje kovinsko kroglo, ki je pripravljena prestreči naboj in ga ponesti naprej v svojem »drobovju«.

Alternative Ballistics

Kovinska krogla, narejena iz posebne zlitine, lahko zniža hitrost naboju do 80 odstotkov in poveča površino dotika, s čimer je zmanjšana možnost, da bi krogla prodrla pod kožo in ustvarila poškodbe tkiva. Še vedno pa je sila, s katero prileti, dovolj močna, da podre osebo na tla brez hujših poškodb. Dodatek za enkratno uporabo z oranžnim nosilcem po strelu odleti z orožja, pri čemer sprosti pot za običajno hitre naboje, če jih policist na primer potrebuje.