Zanimivosti

Vedeževalka Sloveniji napoveduje črno prihodnost

Polona Krušec
25. 12. 2014, 12.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Tančice prihodnosti smo odkrivali z astrologinjo, vedeževalko, učiteljico, motivatorko, slikarko in pisateljico Teo Pelicon. Želeli smo iti čez splošno dojemanje napovedovalcev prihodnosti – da gre za laike, ki na račun ljudi v stiski dobro služijo. Novogoričanka nam je zrenje »dlje, globlje, onkraj« prikazala še z druge strani.

Osebni arhiv Tee Pelicon

Ali čutite veliko odgovornost, ko upravljate prihodnost nekoga?

Nisem klasična vedeževalka, pa tudi astrologija je orodje, ki ga uporabljam na psihološki način. Pri svetovanju strankam nakažem možnosti, ovire, talente in ponudim načine, s katerimi lahko svoje življenje naredijo bolj smiselno. Če se človek ustavi ob morebitni oviri, lahko to osvetlim, odločitev o prihodnosti pa prepuščam vsakemu posamezniku. Smiselno se mi zdi, da človeka spodbudim k prepoznavanju sebe, lastnih talentov in trenutnih možnosti.

Tea je vedeževalka, astrologinja, učiteljica, motivatorka, pisateljica, slikarka … Več tudi na www.astro-star.net in na facebooku.  

Kaj vas je vodilo na to pot?

Življenjske situacije in drugačnost, ki sem jo čutila v okolju, v katerem sem odraščala. Predvsem sem si zastavljala vprašanja, od kod, zakaj, kako, na kakšen način, kdo sem, kaj je moj smisel in kaj je moj poklic. Študij astrologije mi je postregel s temi odgovori. Predvsem mi je pokazal, kdo pravzaprav sem in kako naj uporabim vse svoje zapise, tudi tiste, ki so disonantni. Ko sem pomagala sebi, sem lahko uspešno razumela druge in jih spodbudila, da je mogoče imeti svoje življenje v svojih rokah, tudi če zvezde niso vedno najbolj prijazne.

Kako prepoznaš dobrega napovedovalca prihodnosti?

Najbrž ravno tako kot na primer dobrega meteorologa; da so njegove napovedi vremena točne. Vsak človek si izbere svojega vedeževalca ali astrologa glede na svojo energijo. Zakon akcije in reakcije, zakon privlačnosti, zakon karme nam ponuja odgovor v tem, da slišimo informacijo v taki obliki in v tistem trenutku, ko jo potrebujemo.

»Dobrega vedeževalca spoznaš tako kot dobrega meteorologa – po točnih napovedih.« Tea Pelicon

Zakaj javnost okultno dojema tako zadržano?

Zaradi nepoznavanja, zgodovine, kolektivne karme, zahodnjaške miselnosti in verske vzgoje. Pred leti sem bila v najemniškem stanovanju in je gospa, ki me je sicer imela strašno rada, po moji selitvi poklicala duhovnika, da je posvetil prostor, ker je vedela, da se ukvarjam z vedeževanjem in astrologijo. Mogoče je laže manipulirati s prestrašenimi, nesrečnimi, neizpolnjenimi, bolnimi ljudmi.

Veliko je astrologov, jasnovidcev, vedeževalcev ... ; nekateri zelo dobro živijo na račun svoje dejavnosti. Kako vi živite od tega?

Ne vem, kako razumeti termin zelo dobro. Najbrž zelo dobro živijo še drugi poklicni profili. Pravzaprav menim, da bi morali vsi zelo dobro živeti od svojega dela. Sprašujem se, od kod ljudem ideja, da bi vedeževalci morali svoje delo opravljati zastonj. Imela sem stranko, gospo, ki me je redno klicala. Nisem ji računala. Ko sem ji nekega dne rekla, da trenutno nimam časa za svetovanje, ker pakiram kovček za dopust, sem poslušala očitke. Sem samostojna podjetnica. V svoji dejavnosti imam vedeževanje, astrološko svetovanje, svetovanje za duhovno rast, risanje mandal, vodenje tečajev, delavnic, pišem članke za časopise, napisala sem tudi dve knjigi (tretjo zaključujem) – polno sem zasedena. Zadnjih 13 let kot zgledna državljanka plačujem prispevke, davke in vse dajatve. Moji podatki o dohodkih so javno objavljeni. Živim dobro, kar je rezultat truda vseh preteklih let in seveda vsakodnevnega dela.

NAD NASLOVOM: 

CITAT: 

Napovedi za leto 2015 – zaznamovala nas bosta lunin in kar dva sončna mrka.

Tradicionalna astrologija pravi, da mrki povzročajo motnje in težave. Poglejmo, kako bodo ti na nas in okolje vplivali leta 2015. 

20. 3. – sončni mrk v znamenju rib

Sončni mrk v ribah nam prinaša vlažno in deževno obdobje. Na morju lahko pride do nepričakovanih neviht. Na zdravstvenem področju lahko prevladujejo epidemije, še posebej gripe ali nove oblike viroze. Zapleti so lahko tudi na področju religioznih ustanov. Mogoč je padec javne morale, povečan bo alkoholizem, kriminal in težave, vezane na kemijsko industrijo. Na individualnem nivoju bomo na začetku leta nagnjeni k napačnim ocenam situacij, narobe se bomo odločali, ne bomo prepričani. Lahko pride tudi do odlaganja zadev.

4. 4. – lunin mrk v znamenju tehtnice

Lunarni mrk v tehtnici lahko prinese škodo zaradi mraza in vetrov, tudi nesreče zaradi udara strele. Največ škode bo prav v vinogradništvu in sadjarstvu. Na političnem nivoju bo šlo za lokalne napetosti. Znamenje tehtnice vlada sodstvu. Opaziti je več smrti poznanih umetnikov. Slabše bomo razpoloženi in zelo občutljivi. Na zdravstvenem nivoju pa lahko lunin mrk prinese težave zaradi možganske ali srčne kapi ter vnetje ledvic in mehurja.

13. 9. – sončni mrk v znamenju device

Solarni mrk v znamenju device zaradi nenadnih sprememb v ozračju prinaša skrb za žetev. Pojavijo se lahko nadležni insekti in škodljivci. Vlaga lahko škodi pridelkom, ki jih krmijo živalim, pa tudi epidemije med gojenimi živali bodo običajen pojav.

Teže bo za delavce in zaposlene; nezadovoljstvo bo predvsem v živilski industriji in v bolnišnicah. Pojavijo se lahko večji socialni problemi in degradacija javnega zdravstva.

Na individualnem področju pa se bomo srečevali s težjimi delovnimi razmerami ali pa brezposelnostjo, ki se bo povečevala.

28. 9. – lunarni mrk v znamenju ovna

Kaže na nezadovoljstvo ljudskih množic. Na individualnem področju bo prihajalo do razdražljivosti in depresije, agresivnosti proti partnerju, družbi ali okolju. V glavnem bodo prisotne srčne težave, glavoboli in povišan pritisk.

Vpliv mrkov je najmočnejši v mesecu, ko se dogaja, potem pa se njegovo delovanje nadaljuje po luninih menah v naslednje mesece.

Osebni arhiv Tee Pelicon