Zanimivosti

Nosečnice uživajo v bolečinah očetov

J.P.
25. 12. 2014, 12.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Potem ko je nedavna raziskava med nosečnicami pokazala, da si te od partnerjev želijo več razumevanja, so pristojni v porodnišnici Aima na vzhodu Kitajske nemudoma ukrepali.

Arhiv Svet24

Prišli so namreč idejo, da bi bodočim očetom ponudili čim bolj avtentično izkušnjo poroda – s pomočjo elektrošokov. S storitvijo so začeli v novembru, od takrat pa naj bi jo preizkusilo že več kot tristo moških.

Arhiv Svet24

Bolečo terapijo tako izvajajo dvakrat tedensko, posamezna pa traja približno pet minut, v tem času pa medicinska sestra postopoma viša jakost elektrošokov od ena do deset. »Ko prideš do deset, razlike med to stopnjo in tisto prej sploh ne čutiš več,« je povedal solidarni gospod Ning, ki se je s to izkušnjo hotel prikupiti svoji 28-letni noseči ženi Gao Yingjing. Te moževe muke niso pretirano motile.

Moški lahko na ta način za nekaj minut zaživijo v čevljih svojih boljših polovic.

Zaposleni v omenjeni porodnišnici so že začeli opažati vzorec – kot je povedal Wu Ningxing, generalni direktor ustanove, je večina nosečnic z uslugami terapije zelo zadovoljnih. Simulacija očitno na Kitajskem sicer zapostavljenim ženskam ustreza, v porodnišnici pa ugotavljajo, da bržda ravno zaradi tega. Moški lahko tako na ta način za nekaj minut zaživijo v čevljih svojih boljših polovic.

Arhiv Svet24

In ko končno nastopijo bolečine, marsikateri zvirajoč se izprosi od medicinske sestre, da ga odreši muk. Eden takšnih je Wu Jianlong, čigar predstava o rojevanju je na račun simulacije povsem predrugačena: »Ker ženske rojevajo in ker to traja kar nekaj časa, sem bil prepričan, da je to zanje nekaj povsem običajnega.«

Arhiv Svet24

Kot se izkaže, večina moških odstopi že po nekaj minutah bolečine na stopnjah štiri ali pet, ki pa tudi na največji jakosti ni primerljiva z več ur trajajočim porodom.