Zanimivosti

Mariborski angiograf na kardiološkem oddelku spet deluje

STA
29. 10. 2014, 09.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Edini aparat za interventno kardiologijo na oddelku za kardiologijo in angiologijo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, ki je bil v okvari od četrtka, znova deluje, so danes sporočili iz mariborske bolnišnice. Napotitev bolnikov v druge zdravstvene ustanove zato ni več potrebna, saj lahko vse bolnike znova oskrbijo v Mariboru.

STA

Več kot 14 let star aparat se je v zadnjem času že nekajkrat okvaril, nazadnje prejšnji teden, zato so jim v ponedeljek iz podjetja Siemens Slovenija dostavili okvarjeni visokonapetostni kabel. V času okvare so za urgentno oskrbo v rednem delovnem času poskrbeli v sodelovanju s Splošno bolnišnico Celje, zunaj njega pa v UKC Ljubljana.

V mariborski bolnišnici je sicer v teku nakup novega dodatnega angiografa, kar pa zahteva tudi izgradnjo novih prostorov. Glede na terminski načrt je predvidena dobava nove aparature do junija prihodnjega leta, so pojasnili v UKC Maribor.

Težave s starim rentgenskim aparatom za slikanje žil in srca pri posegih na srcu imajo v UKC Maribor že nekaj časa. Tudi zaradi tega je sredi poletja prihajalo do nezadovoljstva med mariborskimi kardiologi, ki so grozili s stavko, odstopil pa je tudi takratni predstojnik oddelka Vojko Kanič. Do stavke ni prišlo tudi zaradi obljube o nakupu novega aparata.