Zanimivosti

Slovenski maček Tom se odpravlja v Hollywood

M.J.
17. 10. 2014, 10.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Igre za mobilne naprave Govoreči maček Tom in prijatelji so te dni presegle dve milijardi prenosov, so sporočili iz mednarodne korporacije Outfit7 Limited. Animirani liki bodo v kratkem prišli tudi na velika platna v obliki animiranega družinskega filma.

Film bodo pripravili v sodelovanju z ameriško družbo Mythology Entertainment. Kot producenta bosta sodelovala James Vanderbilt in Brad Fischer, znana po uspešnicah Neverjetni Spider-Man, Zlovešči otok in Črni labod. Kot izvršni producent bo pri filmu sodeloval tudi soustanovitelj podjetja Outfit7 Samo Login.

Igra Govoreči maček Tom (v angleškem jeziku Talking Tom and Friends) je v prvi različici luč sveta ugledala leta 2010, kmalu pa se je Tomu pridružilo še pet drugih simpatičnih živalskih likov ter niz kratkih risank in plišastih igrač.

Maček Tom ima na portalu Youtube skoraj milijon naročnikov in več kot 300 milijonov ogledov. Spletna serija, ki so jo pripravili skupaj z Disneyjem, je zabeležila več kot 320 milijonov ogledov.

Igre so v zadnjih letih postale pravi globalni fenomen, z dvema milijardama prenosov pa se približujejo uspehu finske igre Angry Birds, ki je toliko prenosov dosegla konec lanskega leta.

Lastnik blagovne znamke Talking Tom and Friends je mednarodna korporacija Outfit7 Limited, registrirana v Veliki Britaniji in s sedežem na Cipru, ki deluje na področju zabaviščne industrije. Direktorja podjetja sta Slovenca Iza in Samo Login.

Vrednost podjetja Outfit7 so analitiki slovenske revije Manager lani ocenili za 16 odstotkov više kot predlani, na dobrih 260 milijonov evrov.