Zanimivosti

Potetovirali bodo Maribor

M.J.
17. 10. 2014, 10.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Maribor bo od danes do nedelje slovenska prestolnica za vse ljubitelje tetoviranja, saj bo v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja potekala že 5. mednarodna konvencija tetovatorjev. Gre za vedno bolj priznano in popularno umetnost, prireditev pa bo priložnost, da tetovatorji iz različnih evropskih držav predstavijo svojo delo.

Youtube

Maribor bo prvič gostitelj omenjene konvencije, potem ko je tri doslej gostila Ljubljana, eno pa Krško. Organizatorji pričakujejo večje število obiskovalcev iz tujine, predvsem iz sosednje Avstrije, pa tudi sicer napovedujejo najštevilčnejši dogodek te vrste doslej. Poleg domačih umetnikov se bodo v Mariboru predstavili še tetovatorji iz Hrvaške, Avstrije, Italije, Črne Gore, Makedonije, Francije in drugih držav.

Med imeni bo nekaj starih znancev in nagrajencev s prejšnjih konvencij, tako doma kot v tujini, veliko pa bo tudi novih imen. Konvencija bo hkrati priložnost za vse ljubitelje tetovaž in piercingov, ne nazadnje pa zanimiv dogodek tudi za radovedneže in tiste, ki o tetovaži morda samo razmišljajo.

V Mariboru si bo tako mogoče ogledati najrazličnejše tehnike in primerjavo med različnimi umetniki, vrhunec dogajanja pa bodo tekmovanja za najboljše tatuje, z nagradami za najboljše izdelke, ki sodijo v kategorijo umetniških presežkov.

Organizatorji pripravljajo tudi bogat spremljevalni program, z razstavo ameriških avtomobilov in predelanih motorjev. Pozabili niso niti na poslikavo teles niti na umetnike grafitov. Na prireditvi se bodo predstavile še neuveljavljene lokalne glasbene skupine različnih zvrsti s področja rock'n rolla.