Zanimivosti

Ogabno: poglejte, kaj je možakar dolga leta skrival pred svojo ženo

J.P.
30. 8. 2014, 20.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ta oseminpetdesetletnik se ponaša z eno izmed najbolj nenavadnih zbirk na svetu. Zadnjih 36 let je namreč v kozarcu za vlaganje vestno zbiral svoje nohte.

Zbiranje nohtov je nenavaden hobi, a Richard Gibson iz Louisiane v Združenih državah Amerike pravi, da se zanj ni odločil zavestno. Na delu je namreč bila zgolj radovednost, vendar pa z zbiranjem nikdar ni prenehal.

Tako si je nekega februarskega dne leta 1978 strigel nohte in jih je, namesto, da bi jih vrgel stran, shranil v škatlo, ki jo je imel pri roki. Nato je s tem početjem nadaljeval, da bi videl, kako dolgo bo potreboval, da napolni škatlo. Ni trajalo dolgo, le dve leti, do takrat pa je že bil, kot pravi, odvisen. Takrat je svojo zbirko preselil v steklen kozarec za vlaganje, v katerem še danes zbira svoje nohte.

Nohte striže, ko se mu kateri nalomi. 

»Nimam predstave, koliko nohtov je dejansko v kozarcu,« je priznal Gibson. »Gotovo na tisoče.« Kozarec je napolnjen že skoraj do vrha – ocenjuje, da je 99-odstotno zapolnjen – Gibson pa bo s svojim početjem najverjetneje nadaljeval. Ali bo začel z novim kozarcem ali vse skupaj preselil v večji zbiralnik, še ne ve. Po slikah sodeč gre za dokaj dolge nohte in Gibson priznava, da si jih striže le občasno – običajno takrat, ko se mu kateri zaradi dolžine nalomi. Ob tem dodaja, da se je svojemu hobiju le stežka posvečal, saj je moral kozarec po več tednov skrivati pred nekdanjo ženo in obiskovalci v njunem domu.