Zanimivosti

Rus petkrat neuspešno naročil umor soproge

STA/G.G.
16. 8. 2014, 13.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ruski podjetnik, ki svojega premoženja ni želel deliti s soprogo, je moral plačati precej višjo ceno, potem ko ga je pet lažnih poklicnih morilcev "nategnilo", nato pa ga je zaradi poskusa naročila umora prijela še policija. Moskovsko sodišče je tako v petek Konstantina Monastirskija obsodilo na osem let in pol zapora.

Arhiv Svet24
Po pisanju ruskih medijev je 47-letni podjetnik med preiskavami razkril, da je bila njegova soproga alkoholičarka, a se ni želel od nje ločiti, saj bi tako dobila polovico njegovega premoženja.

Monastirski se je zato raje odločil, da ženo "odstrani". Našel je moškega, ki se je predstavljal kot poklicni morilec in mu plačal predujem v višini 4200 evrov za umor. A ko se ni zgodilo nič, je Monastirski pritisnil na poklicnega morilca, ki pa se je izkazal za alkoholika, ki je predujem že zapravil za pijačo. Prevarant je o naročilu obvestil policijo, ki je stopila v stik s soprogo in priredila umor.

Lažni poklicni morilec, ki je sodeloval s policijo, je Monastirskiju poslal fotografijo domnevne žrtve umora. Podjetnika pa je policija aretirala, ko je plačal preostalih 10.000 evrov za umor.

Monastirski je policiji nato razkril, da je bil to že peti poskus naročila umora soproge, a da so ga vsakič "nategnili" za od 2000 do 10.000 evrov. "Vsepovsod me opeharijo," je Monastirski po pisanju ruskih medijev dejal ob aretaciji.

Zaradi svojega pohlepa pa 47-letnik pa zdaj ni ostal samo brez polovice, temveč brez vsega premoženja, ki je pristalo v rokah soproge.