Naraščaj

Potrjeno: Kate in William pričakujeta tretjega otroka

K.M.
4. 9. 2017, 11.27
Posodobljeno: 4. 9. 2017, 11.42
Deli članek:

Po številnih namigovanjih je Kensingtonska palača danes uradno potrdila veselo novico.

Profimedia
Kate in William z otrokoma.

Že nekaj časa se je namigovalo, da britanski kraljevi par, vojvodinja Kate in vojvoda William, pričakuje tretjega otroka. Danes pa je kraljeva družina preko uradnih družbenih omrežji novico tudi potrdila. Le-ta je v javnost prišla le nekaj dni po 20. obletnici smrti Williamove matere princese Diane.

"Kraljevi par z veseljem oznanja, da vojvodinja Kate pričakuje tretjega otroka. Kraljica in člani obeh družin so nad novico navdušeni," so zapisali v uradni izjavi za javnost. 

Kate podobno kot pri svojih prvih dveh nosečnostih trpi za hiperemezo (Hyperemesis Gravidarum), težko obliko slabosti. Zaradi tega se že danes ne bo udeležila obveznosti v sklopu otroškega centra v Londonu. Za njo pa naj bi skrbeli kar v kraljevi palači.

Profimedia

Zaenkrat še ni znano, v katerem mesecu nosečnosti je Kate. Zelo verjetno pa je, da je zaradi močnih slabosti nosečnost zopet potrjena prej kot po pretečenih 12 tednih nosečnosti. Tretji otrok se bo pridružil starejšemu bratu princu Georgeu in sestri princesi Charlotte ter bo postal peti član v vrsti za prevzem britanskega kraljevega naziva.