ODMEVNO

Begunje presegle vsa pričakovanja

A.M.
3. 9. 2017, 20.10
Posodobljeno: 3. 9. 2017, 20.11
Deli članek:

Četrti Festival Avsenik je več kot navdušil tudi tuje goste, predvsem iz Avstrije, Švice in Nemčije, ki so svoje tridnevno bivanje v Begunjah na zadnji avgustovski vikend rezervirali že marca.

Mediaspeed
Za nepozaben zaključek je poskrbel Sašo Avsenik s tercetom Avsenik, ki ga sestavljajo Joži Kališnik, Alfi Nipič in Jožica Svete.

Vsi obiskovalci so si najbolj zapomnili gala koncert, ki so ga počastili s spominom na legendarnega Vilka Ovsenika, duhovnega vodjo Ansambla bratov Avsenik. Občinstvo je vsako skladbo pospremilo z ovacijami. Izjemno navdušenje ob nastopu pa so poželi vnuki Slavka Avsenika. Brat in sestra Sašo in Monika ter bratranec Blaž Avsenik, tretja generacija glasbene družine Avsenik.

Mediaspeed
Gregor in Monika Avsenik

DOMOVINSKA TEMATIKA

Trije glasbeni večeri, od tega je bil sobotni še posebej slavnosten, dvajset nastopajočih izvajalcev z Ansamblom Saša Avsenika na čelu, atraktivni turistični izleti v kraje, ki jih opeva Avsenikova glasba, muzejske aktivnosti, vrsta drobnih doživetij s posebnimi pozornostmi so na Gorenjsko privabili ogromno obiskovalcev, ki so neizmerno uživali ob znanih vižah in napevih.

Mediaspeed
Ljubitelje Avsenikove glasbe je navdušil tudi Alpski kvintet.

Največja odgovornost in skrb glavnega organizatorja in programskega direktorja Gregorja Avsenika pa je bila predvsem negovanje spomina na velikana narodnozabavne glasbe Vilka in Slavka Avsenika: »Izjemen in hkrati zelo širok repertoar Vilka in Slavka Avsenika je temelj, na katerega dodam močna vizualna sporočila z nastopov Ansambla bratov Avsenik, vpletem osebne zgodbe družinskih članov in s premišljenim izborom uspešnic gradim program tako, da oder blesti z vsakim nastopajočim posebej. In da kot celota obiskovalca drži v odličnem razpoloženju vse štiri ure.«

Mediaspeed
Blaž Švab in Alfi Nipič

In tako je tudi bilo vse do zaključnega popoldneva, ko se je s slovenskim dnevom zaključil največji praznik narodnozabavne glasbe v Sloveniji. Prežet je bil z domovinsko tematiko, z lepotami slovenske pokrajine in njenih ljudi.