Osvaja svet

Tin Vodopivec v boj za sto tisočakov

Teja Pelko
2. 12. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Potem ko je komik nasmejal že ves Balkan, Britance, Američane, Francoze, Avstrijce, Poljake in Madžare, bo zdaj poskušal nasmejati še pregovorno hladne severnjake.

Tomaž Kos
Kandidati so morali poslati svoj video, nato pa so ljudje s klikanjem na spletu izbrali 20 finalistov izmed skupno 89 sodelujočih z vsega sveta.

Tin se bo v Helsinkih med 4 in 10. decembrom udeležil finala tekmovanja The Funniest Person in the World (Najbolj smešna oseba na svetu), kamor se mu je uspelo uvrstiti po glasovih občinstva. 

Mediaspeed
Tin bo poskušal nasmejati pregovorno hladne severnjake.

V primeru zmage Tina čaka bogata nagrada – kar 100.000 dolarjev (93.040,57 evra), ki pa ne bodo v celoti kapnili v njegov žep. Najprej mora namreč od tega zneska odšteti vse davke, 10 odstotkov nagrade bo moral dati RTV, ker je jamčila zanj (vsak udeleženec je moral imeti medijsko hišo, ki je garantirala zanj), polovico nagrade pa bo podaril v dobrodelne namene. Z ostankom si bo verjetno privoščil kakšen dopust oziroma potovanje, potem pa se bo vrnil na delo. Da bo Tin v finale prišel čim bolje pripravljen, se je pred njim dogovoril še za pet nastopov v Københavnu in Göteborgu, po finalu pa bo na hitro odšel še v Stockholm obiskat švedskega asa Magnusa Betnerja. 

Vse drugo kot Tin

Čeprav ima komik zelo kratko ime, ki si ga hitro zapomnimo, pa je bil v otroštvu vse drugo, samo Tin ne. »V drugem razredu sem na tekmovanju v plavanju dobil priznanje kot Tilen, večinoma sem bil Tim, nekaj diplom imam tudi na ime Tine. Doživel sem že tudi, da mi ljudje rečejo Vid, in to še preden sem poznal Vida Valiča. Kot otroku mi je bilo čudno, kako si ljudje ne morejo zapomniti mojega imena, je pa res, da do okoli leta 1990 tako kratka imena še niso bila ravno vsakdanja in jih je verjetno zato moje ime zmedlo,« nam je povedal Tin, ki ga še dandanes kljub prepoznavnosti kdo poimenuje Tim.