Zaročenki

Kraljevska poročna tekma v polnem teku

S.N.Č./Novice Svet24
30. 1. 2018, 20.40
Deli članek:

Ob pompu, ki se dogaja okoli letošnjih porok na britanskem dvoru, je celo nosečnost vojvodinje Kate zbledela.

Profimedia
Meghan bo napovedih modnih strokovnjakov nosila poročno obleko čistih linij, vendar zelo drago

O poročnih oblekah igralke Meghan Markle, ki se bo s princem Harryjem poročila 19. maja, in princese Eugenie, ki bo jeseni usodni da dahnila gostincu Jacku Brooksbanku, je seveda največ govora.

Takoj za oblekami nevest pa je največ zanimanja za seznam gostov, saj imajo vsi bodoči zakonci med dobrimi prijatelji tudi zvezdnike.

STROGO IN SPROŠČENO

Izdelani stil oblačenja Meghan Markle so modni strokovnjaki že večkrat pohvalili. Njihovo mnenje je, da si bo za poroko omislila obleko, ki bo dala jasno vedeti, da je prestolonaslednikova nevesta, kar se glede na to, kako visoko se bo v aristokraciji zavihtela, tudi pričakuje. Če ugibanja nekako strnemo na skupni imenovalec, bo obleka moderna in romantična, a čistih linij in brez bogatih čipk – podobna, kot sta jo nosili na primer Viktorija Švedska in Charlene Monaška. Kar zadeva izbiro modnega oblikovalca, ima verjetno največ možnosti kanadsko-turški oblikovalec Erdem Moralioglu.

Zanimivo, da je blagovna znamka Erdem tudi ena najljubših znamk princese Eugenie. A Eugenie ima pri izbiri modnega oblikovalca veliko več svobode, ker bo deležna manj pozornosti kot Meghan, zato bo najverjetneje segla po sproščenih svečanih kreacijah katerega od britanskih oblikovalcev. V ožjem izboru so kar trije: Stewart Parvin, Phillipa Lesley in Emilia Wickstead.

Profimedia
Eugenie si bo na poročni dan verjetno nadela sproščeno, a ne predrago kreacijo s čipkami.

KAJ PA GOSTJE?

Družice nevest so menda določene: princesi Eugenie bo ob strani brez dvoma stala njena starejša sestra Beatrice, ob Meghan pa bodo njene najboljše prijateljice Lindsay Jill Roth, Benita Litt in Jessica Mulroney, medtem ko se bo med častnimi gosti nevest trlo zvezdnic, saj Meghan med drugim prijateljuje s teniško igralko Sereno Williams in igralko Priyanko Chopra, Eugenie pa s pevko Ellie Goulding in modelom Caro Delevingne.

Ob vseh znanih imenih se kar v glavi zvrti, pa do najpomembnejših gostov verjetno niti nismo prišli – očeta princa Harryja in princese Eugenie, princa Charles in Andrew, imata namreč pravico do svojega seznama, ki ga je seveda treba dosledno upoštevati.