IŠČEJO PEVKO

Avsenik si išče novo dekle!

B.P./Novice Svet24
30. 1. 2018, 07.30
Deli članek:

Ansambel Saša Avsenika ponuja novo delovno mesto, ki pa je rezervirano le za predstavnice nežnejšega spola. Razkrili so merila izbora za vsa dekleta, ki se bodo prijavila za mesto pevke v ansamblu.

arhiv
Sašo Avsenik

Po petih letih se od ene mednarodno najuspešnejših domačih skupin poslavlja pevka Maja, zato fantje s Sašem Avsenikom na čelu iščejo novo.

Glasbeniki, ki so v svoji karieri na odru zamenjali že kar nekaj deklet, pravijo, da specifikacije delovnega mesta sicer niso najbolj običajne, saj služba ne poteka le od 8. do 16. ure in je urnik lahko tudi zelo naporen, a ima delovno mesto pevke vsekakor tudi veliko prednosti, od potovanj, druženja in zabave pa do spoznavanja novih ljudi.

Ansambel Saša Avsenika.

MERILA IZBORA PEVKE 

Pevka mora imeti mezzosopran glas, izkušnje z nemškim jezikom, veselje do dela v timu, željo nastopati ter veselje do dela v tujini in sodelovanja na koncertnih turnejah.

Vodja skupine Sašo Avsenik je povedal, da ker so mlad kolektiv, je zaželeno, da je pevka stara med 20 in 30 let, ni pa to pogoj. »Dekle se mora zavedati, da je veliko dela, urnik nikoli ni enak. Ker veliko potujemo, dekle ne sme imeti domotožja, saj nas letos čaka tudi odhod čez lužo in bomo res veliko zdoma. Naš urnik je zelo raznolik ter precej natrpan z nastopi in vajami, tako da mora biti dekle kar trdoživo. Tudi zato, ker bo edino dekle v skupini,« je v smehu na kratko pojasnil Sašo Avsenik, ki upa, da bodo našli pravo pevko, ki bo z njimi nastopala doma in v tujini. Prijave potekajo na njihovi spletni strani, kjer vlada precej zanimanja, tako da se ni bati, da ne bi našli nove pevke.