Na lastni koži

Petarda mu je hudo poškodovala roko

T.P.
9. 1. 2018, 20.15
Deli članek:

Srbski zvezdnik Dado Polumenta letošnjega pravoslavnega božiča ni preživel tako, kot si je želel.

Facebook
Dado Polumenta je na lastni koži občutil nevarnosti pirotehničnih sredstev.

Pevec si je namreč ob metanju petarde hudo poškodoval roko, nesrečo pa je izkoristil za opozorilo drugim, naj bodo pazljivi pri ravnanju s pirotehničnimi sredstvi.

Facebook
Zvezdnik s partnerico Ivono in hčerkico Aleo.

Na družbenih omrežjih Instagram in Facebook je namreč objavil posnetek s povito roko, pod njim pa zapisal naslednje: »S to fotografijo želim apelirati na vse, ki radi mečejo petarde, še posebno pa na otroke. To niso takšne petarde, ki smo jih imeli, ko sem bil jaz otrok, to so kitajski proizvodi, ki so večinoma slabe kakovosti in življenjsko ogrožujoči. Jaz sem jo še dobro odnesel z dvema poškodovanima prstoma in s 30 šivi. Bog ne daj, da bi se to zgodilo mojemu Dorijanu ali kakšnemu mlajšemu otroku – petarda bi mu raznesla roko, saj predčasno eksplodira – človek je sploh ne utegne vreči, ob tem pa ima takšno uničujočo moč kot dinamit,« se je pridušal Dado.

Ni pa bil edini s takšno izkušnjo. Kot je namreč razkril, je bilo v Novem Sadu na urgenci veliko ljudi, tako mlajših kot starejših, v boljšem in v slabšem stanju od njegovega. »To izkušnjo sem želel deliti z vami: mogoče bo koga rešila ali pa vsaj opozorila na to, da mora biti pazljiv … Iz srca hvala ekipi na urgenci, še posebno kolegu Duletu, ki me je šival, in dragemu Bogu, da mi je rešil oba prsta. Ne igrajte se s temi stvarmi, saj so smrtno nevarne. Dado vas ima rad,« je še zapisal zvezdnik.