Dobrotnica

Kaj bi ubogi otroci brez svoje princese?

S.N.Č.
9. 1. 2018, 07.40
Deli članek:

Beograd ima pet ustanov za otroke, ki nimajo svojega doma. Princesa Katarina je letos obiskala že vse.

rfs
Princesa se je zaobljubila, da bo svojemu poslanstvu v prihodnje še bolj predana.

Le nekaj prazničnih dni sta srbski princ Aleksander in njegova soproga Katarina Karađorđević preživela s svojo družino, že prvi dan novega leta je bil zanju deloven.

Princ se je posvečal uradniškim stvarem, princesa pa svojemu življenjskemu poslanstvu, ki ga je prepoznala v pomoči ubogim.

rfs
Princesa se je zaobljubila, da bo svojemu poslanstvu v prihodnje še bolj predana.

PREDANA HUMANITARKA

Medtem ko je Katarina decembra prepotovala vso državo in se ustavila v neštetih bolnišnicah, domovih upokojencev in centrih za pomoč otrokom, je prve dni v novem letu namenila obisku ubogih otrok v Beogradu.

V darilnih vrečkah za otroke so bila oblačila, obutev, kozmetične potrebščine, igrače in sladkarije. 

V domove Drinka Pavlović, Moša Pijade, Jovan Jovanović Zmaj, Vasa Stajić in Beograd, v katerih so nastanjeni otroci, ki nimajo svojih družin ali pa jih imajo, vendar te zanje ne morejo skrbeti, ni prišla sama, temveč z močnim spremstvom – v njem pa niso bili politični veljaki ali varnostniki, temveč prostovoljci, ki so pomagali nositi darilne vrečke, ki jih je bilo več sto.

Finančna sredstva je Katarina kot vedno prispevala iz svoje dobrodelne organizacije Lifeline, ki ima sedež v Chicagu. Zaradi njenega predanega humanitarnega dela se količina zbranega denarja in materialnih dobrin iz leta v leto skokovito povečuje.

Princesa Katarina se je tako v predbožičnem času, ko je obiskovala bolnišnice, kot letos, ko je bila pri ubogih otrocih, zaobljubila, da bo v prihodnje pomoči potrebnim darovala še več svojega časa in dobrin. V Srbiji se je je temu primerno že prijel vzdevek srčna princesa.