Pravljični junaki

Znani Slovenci prinašajo srečo, smeh in veselje

Andreja Comino
16. 12. 2017, 16.06
Deli članek:

December je mesec dobrih mož, pri razveseljevanju otrok pa jim vselej pomagajo tudi druga pravljična bitja – čarobne vile in junaki iz priljubljenih risank. Ste vedeli, da si njihova oblačila radi nadenejo tudi številni znani Slovenci?

osebni arhiv
Damjana Golavšek je velika prijateljica otrok.

Slovenski estradniki ne skrivajo dejstva, da se zelo uživajo v veselem decembru, sploh če lahko za nekaj ur skočijo v praznični kostum. Preverili smo, kateri so tisti znani obrazi, ki se še posebej potrudijo v svojih preoblekah.

Najugodnejši praznični kostum Tisti, ki ste spretnejši z rokami, si pravljične kostume lahko sešijete sami, preostali pa jih boste ugodno dobili tik pred zdajci, ko so že precej znižani.

OTROKE RAZVESELJUJE KOT SNEŽNA VILA

Pevka Damjana Golavšek z enako strastjo ustvarja tako za otroke kot za odrasle. Nastopa v muzikalu Mamma mia, ima svojo glasbeno šolo za otroke, sama ali z možem Čarlijem Novakom pa nastopa tudi v otroških predstavah. Še posebej uživa, ko si nadene kostum Snežne vile.

PUJSA PEPA JE ZAKON!

Postavna Štajerka Alenka Kolman se je dolgo želela prebiti v vrh slovenske zabavne glasbe, a je ugotovila, da je ustvarjanje za otroke veliko bolj veselo, zanimivo in izpolnjujoče. Še posebej ji je ljub kostum Pujse Pepe iz priljubljene risanke.

osebni arhiv
Alenka Kolman ima v svojem skladišču veliko lutk in drugih kostumov.

BOŽIČKOVI ČEVLJI SO JI RAVNO PRAV

LUCIJA ĆIROVIĆ

V božičkov kostum rada smukne tudi vsestranska igralka, ki pa letos ni razveseljevala otrok, kot jih je minula leta v silvestrski oddaji, temveč si je živo rdeč kostum oblekla v oddaji o narodnozabavni glasbi.

Igralka Inti Šraj je svoj glas in stas posodila številnim filmskim junakinjam. V teh predprazničnih dneh pa še posebej uživa, ko svoje najbližje razveseli kot zapeljiva gospa Božičkova. Le kdo se ji ne bi pustil obdariti?

OBOŽEVANI DEDEK MRAZ

Direktor Mini Teatra Robert Waltl je tisti, za katerega velja, da je odličen dedek Mraz, ki že navdušuje v Ljubljani. Kostum dobrega moža skrbno čuva in decembra komaj čaka, da si ga nadene in razveseli otroke.

arhiv Svet24
Robert Waltl je pod kučmo in dolgo brado skoraj neprepoznaven.

Arhiv Svet24
Takole oblečena Inti Šraj bi se na mrazu hitro prehladila.