Obletnica

FOTO: Sendviči v postelji in tekoče osvajanje

Teja Pelko
16. 12. 2017, 07.00
Deli članek:

Čeprav se Rok 'n' Bandu leta 1997 z Jagodami in čokolado ni uspelo uvrstiti na izbor za pesem Evrovizije (Rok je sicer tja vseeno šel, a kot spremljevalni pevec Tanje Ribič), pa so se z njo zapisali v antologijo slovenske glasbe.

Marko Vavpotič / M24.si
Člani skupine Rok 'n' Band: Rok Ferengja, Blaž Črnivec, Tomaž Repinc, Robert Humar in Tomaž Ferenc.

Okroglo obletnico nastanka zdaj že ponarodele pesmi in svojega prvega albuma Da padeš dol so se odločili proslaviti s koncertom, a so »morali« zaradi velikega zanimanja oboževalcev prirediti še enega.

Marko Vavpotič / M24.si
Rok'n'Band in Lado Bizovičar

Rok 'n' Band odlikujejo prepoznavne melodije, izvrsten vokal, eleganten stil in neizmerna rock 'n' roll energija.

Medse so člani skupine povabili tudi goste, ki so bili del njihove poti. Na odru so se jim tako med drugimi pridružili Lado Bizovičar, ki je napisal besedilo za pesem Dej ruk'n me, avtor njihovih številnih besedil Janez Zmazek - Žan in Anika Horvat, ki je z njimi večkrat zapela.

Nastopajoči so občinstvu postregli z dvourno glasbeno poslastico svojih največjih uspešnic in hitov njihovih največjih vzornikov, z Jagodami in čokolado na čelu, nas pa je zanimalo, s katerimi kulinaričnimi dobrotami osvajajo srca svojih izbrancev in na katere »padajo« sami.

LJUBEZEN GRE SKOZI ŽELODEC

Rok Ferengja svojo drago najpogosteje razvaja z zrezki in marmornim kolačem, sam pa se najbolj razveseli, kadar mu draga v posteljo prinese sendvič. »Pomembna je gesta, da gre za neko razvajanje, ne pa sama hrana. Včasih, če te lepo razvajajo, poješ tudi tisto, kar ti ni všeč,« zatrjuje Rok.

Marko Vavpotič / M24.si
Natalija Verboten, sin Max in Blaž Črnivec

JUBILEJNI KONCERT

Rok 'n' Band je ob 20. obletnici na Ljubljanskem gradu priredil dva gala koncerta. Izvedli so ju z razširjeno zasedbo z godalnim kvartetom, triom spremljevalnih vokalov in glasbenim maestrom na saksofonu, Primožem Flajšmanom.

Natalija Verboten, ki je na koncert pripeljala svojega starejšega sina Maxa, velikega oboževalca zvezd in pesmi večera, ima v ognju kar nekaj želez: dobro govejo juho, brancina v soli, pečenega v pečici, krompirjevo solato z balzamičnim kisom in sladice, med katerimi je še posebno priljubljena skutna pita z višnjami. Mož Dejan pa jo razvaja z dobrotami z žara. »On je mojster na žaru, pripravlja svetovno vratovino. Nareže jo na zelo tanke kose in jo super začini. To je res prava poletna poslastica!« svojega navdušenja ni mogla skriti pevka.

Pri Zmazku pa je v ospredju tekočina. »V glavnem sem lepše polovice poskušal najprej malo napiti, potem pa sem jim omogočil vse, kar so si zaželele,« nam je dejal Žan, na naše vprašanje, ali ima kakšno specialiteto, pa je v smehu odvrnil: »Mlade punce, ampak tega ne jem več!« Zanimivo pa je, da tudi sam ni bil deležen kakšnih kulinaričnih poskusov osvajanja. »Ne spomnim se, da bi me katera poskušala zapeljati s hrano. Tudi s pijačo ne. Za to sem kar sam poskrbel, da nisem imel treme,« nam je še razkril glasbenik.

Marko Vavpotič / M24.si
Anika Horvat je na Ljubljanskem gradu z Rok 'n' Bandom zapela pesem Ljubezni najin čas.

Marko Vavpotič / M24.si
Dragan Bulič in Janez Zmazek Žan

Marko Vavpotič / M24.si
Veseljakinja Tanja Vidic Goršak z možem Alešem.