OBLETNICA

Vesela, da lahko dela to, kar jo najbolj veseli

Nejc Simšič
17. 11. 2017, 17.00
Deli članek:

Ustanoviteljica in direktorica Špas teatra je imela pred 20 leti noro idejo, da bo vodila komercialno gledališče, v katerem se bodo ljudje sprostili in nasmejali. In nore ideje ima še danes!

Dejan Nikolič/M24.si
Pravijo, da je pred premiero Urška po navadi živčna, toda ob našem obisku njenega doma je bila sproščena in tudi dobra gostiteljica.

Urška Alič v poslovnem svetu velja za uspešno, odločno in polno idej, med domačimi pa velja za srčno damo, ki ve, kaj hoče, je zelo zabavna in zna uživati življenje. Ob okrogli 20. obletnici svojega gledališča je že uspešno prikazala komedijo Dan norosti, ki je bila tudi prva predstava pred 20 leti, ki jo je ponudila gledalcev.

Promocijska fotografija
V Nori dekliščini blestijo Maja Martina Merljak, Nataša Tič Ralijan, Lara Jankovič, Urška Vučak Markež, Jernej Čampelj, Jože Doberšek, Sebastjan Starič, Tadej Pišek.

Delo in zabava: še vedno uživa!

»Tisti, ki me poznajo, vedo, da nase nikoli nisem gledala kot na ultra uspešno žensko, ki se daje na pediestal, ampak še vedno garam od jutra do večera, ker imam rada svoje delo.

A ker Urška nikoli ne počiva, saj skoraj vsako minuto dobi novo noro idejo, bo prav nocoj postregla z novo premiero, tokrat svetovne uspešnice Nora dekliščina. »To je edina predstava, ki mi je bila ponujena, pa je nisem sprejela. Leta 1999 je do mene prišla Violeta Tomič in mi ponudila predstavo, pa sem jo žal zavrnila. No, zdaj sem jo poklicala in ji ponudila režijo. Vaje so bile noro zabavne in verjamem, da bo predstava še bolj,« je povedala Urška, ki je priznala, da je v vseh letih naredila precej napak. »Če me vprašate, ali bi kaj spremenila za nazaj, bi rekla, da vse in hkrati nič. Naredila sem kar nekaj napak na poti do cilja, ampak verjetno so bile tudi napake pomembne, da sem prišla do tam, kjer sem. To je del procesa! In vesela sem, da lahko delam to, v čemer uživam.«

M24.si
Ob strani ji ves čas stojita mama Darja in sin Žiga.

Mediaspeed
Urša se z letošnjo sezono Špas teatra poklanja dobremu prijatelju Gašperju Tiču. »To bo Tičevo leto!«