REKORDER

Končno srečen na odru in za njim!

Andreja Comino
9. 11. 2017, 21.30
Deli članek:

39-letni portoriški pevec je že dolga leta zvezda v Latinski Ameriki, toda šele s hitom Despacito, kar pomeni počasi, je osvojil glasbene lestvice po vsem svetu in podrl vse rekorde poslušanosti.

Arhiv
Luis, ki je v dvajsetih letih glasbene kariere izdal osem albumov, kmalu prihaja v Zagreb.

Potem ko je osvojil top liste v Severni Ameriki in Veliki Britaniji, je Despacito porušil vse rekorde – videospot so si ljudje ogledali več kot 4,6-milijardič, kar je več od kogarkoli, odkar obstaja internet.

Vesela in ritmična pesem o lahkotnem seksu (despacito v španščini pomeni počasi) je bila največji hit tega poletja po vsem svetu in je avtorju prinesla popularnost, o kateri si ni upal niti sanjati, ko jo je januarja posnel s prijateljem, portoriškim raperjem Dedijem Jenkijem. K uspehu pesmi je veliko pripomogel kanadski pevec Justin Bieber, ki jo je objavil v remiksu.

Luis Fonsi je že večkrat dokazal, da ima poleg slave tudi zelo veliko srce.

V SENCI NAJVEČJIH

Luis je rojen v glavnem mestu Portorika San Juanu. Njegovo polno ime je Luis Alfonso Rodriguez Lopez-Cepero (Fonsi je okrajšava za Alfonso), odrastel pa je na Floridi, kamor so se njegovi starši preselili, ko je bil še otrok. V srednji šoli je nastopal s skupino Big Guys, na univerzi na Floridi pa je končal študij petja; prvi album je objavil daljnega leta 1998 in se z njim takoj prebil na latino sceno. Posnel je duet s Christino Aguilero in nastopal kot predskupina Britney Spears. Razglasili so ga za vodilnega izvajalca nove latino generacije, saj je z lahkoto osvajal latino lestvice, a po preostalem svetu mu ni šlo tako dobro. Vse do pesmi Despacito, prvega latino hita po Macareni leta 1996. Vse do leta 2013 se je zdelo, da vsaj v Latinski Ameriki nič ne more ogroziti njegove kariere, nato pa je njegova nekdanja žena, igralka Adamari Lopez, objavila avtobiografijo, v kateri ga je obtožila, da jo je leta varal in na koncu grdo zapustil. Vendar je bil ob njej, ko so ji diagnosticirali raka dojke. Ko je izvedel, da je zbolela, je zamrznil kariero in jo negoval, dokler si ni opomogla. Poročila sta se leta 2006, vendar idila ni trajala dolgo. Ločila sta se in že kmalu našla nove partnerje. On se je zaljubil v špansko manekenko Aguedo, s katero je pred petimi leti dobil hčerko Mikaelo.

SPEKTAKEL BREZ PRIMERE

Luis, ki kmalu prihaja v Zagreb, slovi kot družaben človek. Za popolno organizacijo koncerta bodo pripeljali kar deset vlačilcev odrske opreme. Scena je narejena po najvišjih standardih svetovnih produkcij in na koncertu bodo obiskovalci lahko videli obilico pirotehnike in različnih posebnih učinkov. Na odru ga bo spremljalo vsaj deset plesalcev, ki so z njim na turneji Love + Dance.