Okna

Orleki odstirajo zavese slovenskih domov

tp
8. 10. 2017, 07.50
Deli članek:

Naši kralji knap'n'rolla so v jesen vstopili zelo zagnano.

Matevž Kostanjšek
Orlek in Matjaž Javšnik.

Se kdaj sprašujete, kaj neki se dogaja za zastrtimi zavesami slovenskih domov? Ali pa ob sprehodu po svoji soseski na sebi čutite poglede sosedov, ki izza oken radovedno spremljajo dogajanje na ulici? O tisočerih svetovih in neskončno pogledih z ene in druge strani pripoveduje nova skladba Okna, s katero je skupina Orlek vstopila v jesensko glasbeno dogajanje in napovedala izid novega albuma. Pred kratkim izdani singel je zdaj ne le v posluh, ampak tudi na vpogled v videospotu, vloge v njem pa so med drugim odigrali plesalec Branko Potočan, Franci Vozelj - Tocki iz resničnostnega šova Kmetija ter igralec in humorist Matjaž Javšnik.

Matevž Kostanjšek
Matjaž Javšnik Javšnik je na snemanju zabaval tudi mimoidoče.

Prav z Javšnikom skupina Orlek snuje tudi nov glasbeno-gledališki projekt Frpruh, koncert, začinjen s humornimi zgodbami zasavskih knapov. Premierno ga bodo na oder postavili decembra, seveda najprej v Zasavju, po novem letu pa se bodo veseljaki podali tudi na ostala koncertno-gledališka prizorišča.

Na račun novih podvigov pa ne bo trpelo koncertno dogajanje. Kralje slovenskega knap'n'rolla namreč lahko ujamete na nastopih širom domovine.