Priznani komik

Tin navdušil Afriko in "kraljevega poeta"

tp
7. 10. 2017, 08.00
Deli članek:

Potem ko je komik nasmejal že ves Balkan, Britance, Američane, Francoze, Avstrijce, Poljake in Madžare ter se v Helsinkih pomeril v tekmovanju za najbolj smešnega Zemljana (The Funniest Person in the World), je zdaj poskrbel še za razmigavanje trebušnih mišic Južnoafričanov.

Osebni arhiv
Tin Vodopivec in Urška Majdič z Zolanijem Mkivom. Urška nosi njihovo darilo - tradicionalno afriško ruto plemena Masai.

Tin se je v rojstni kraj Nelsona Mandele odpravil na povabilo organizatorjev prvega mednarodnega izbora najboljših komikov z vsega sveta, čast za to pa je poleg njega doletela samo še šest drugih mednarodno priznanih komikov.

Tina v kratkem čaka nov projekt: 777, Triple Seven Comedy Challenge, v okviru katerega bo v sedmih državah v sedmih zaporednih dneh nasmejal občinstvo v sedmih jezikih. KROGEC Vodopivec želi s svojimi nastopi dokazati, da je smeh univerzalen jezik, ki zbližuje, povezuje in podira meje. 

Vodopivec je v Johannesburg odpotoval s partnerico, glasbenico Urško Majdič, v štirih dneh pa sta spoznala nekaj afriške kulture, se srečala z državnimi predstavniki in se odlično odrezala kot kulturna ambasadorja naše države. Posebna čast zanju je bilo srečanje s »kraljevim poetom Afrike« in častnim predsednikom National Delphic Council of South Africa, Zolanijem Mkivo, ki je bil osebni »častitelj-pesnik« priljubljenega voditelja in predsednika Nelsona Mandele. Mkiva se je Vodopivcu in Majdičevi osebno zahvalil za prihod, sodelovanje in predstavljanje naše dežele. Poudaril je, da smo s tem obiskom začeli pomembno medkulturno povezovanje in globalno prijateljstvo. Zolani sicer pozna Slovenijo, saj jo je pred leti obiskal v okviru diplomatske poti.

Osebni arhiv
Skupinska fotografija mednarodnih komikov.

Vodopivec želi s svojimi nastopi dokazati, da je smeh univerzalen jezik, ki zbližuje, povezuje in podira meje. 

Prvi večer mednarodnega festivala komedije Delphic Championship South Africa je bil izrazito afriški​, drugi večer pa je potekalo mednarodno tekmovanje. Poleg Tina so na njem nastopili Miroslav Simeonov (Bolgarija), Kedibone Mulaudzi (Južna Afrika), Esther Daack (ZDA), Khanyisa Bunu (Južna Afrika), Njambi McGarth (Velika Britanija), Pamela Ospina (Kolumbija), Nikola Silić (Srbija), Chigul (Nigerija) in Topsy (Zambija). Zlato je ostalo v Južni Afriki, srebro je šlo Bolgaru, bron pa Kolumbijki. Vodopivec, ki je predstavitev Slovenije mojstrsko vpletel v šale in med drugim navdušil s šalami o medsosedskih odnosih, je za svoj nastop prejel priznanje finalista ter vrsto tipično afriških daril v znak časti in prijateljstva, ob tem pa mu je Mkiva izrazil še željo po prihodnjem sodelovanju in gostovanju.