Skrite oči

Kaj se skriva za temnimi očali ameriške prve dame?

mv
7. 10. 2017, 07.50
Deli članek:

Ameriška prva dama se je znova znašla na udaru javnosti. Ob obisku zaradi orkana razdejanega Portorika je znova nosila sončna očala. Tudi ob nočni vrnitvi v Washington. Kaj skrivajo zatemnjena stekla?

Reuters
Mnogi so ji očitali, da ji iz oči "sije" pohota.

Spomnimo, Melania je zaradi svoje oprave najprej razburila ob divjanju orkana Harvey skozi Teksas. Takrat je na poplavljena območja pristopicala v visokih petah in dizajnerskih oblačilih, kar se je številnim zdelo skrajno neprimerno. Marsikdo je sicer pozabil, da nekdanjega predsednika Georgea Busha mlajšega in njegove soproge Laure ob hurikanu Katrina leta 2005 sploh ni bilo na spregled. Pred obiskom Portorika je Melania očitno kritike vzela resno in samoupravno karibsko ozemlje ZDA obiskala v bolj primernih oblačilih. Toda tudi ob tej priložnosti je nosila očala. Zakaj? Kritiki na družbenih omrežjih žonglirajo z besedami »sramota«, »neprimerno«, »nečloveško« ... A kaj če gre zgolj za očala z dioptrijo? In če ne, od kod izvira potreba po nošenju sončnih očal v temi? O tem je za Svet24 spregovoril psihoanalitik mag. mag. Roman Vodeb.

Profimedia
Melania je znova razjezila del ameriške javnosti.

Ljubosumje alfapoglavarja

»Če ženska nosi očala (brez dioptrije), simptomatsko dela zid med seboj in moškimi – bodisi zaradi nesamozavesti bodisi zaradi neke seksualne fobije, morda tudi zaradi ljubosumnega moža,« pojasnjuje Vodeb. Po njegovem mnenju gre pri Melanii mogoče za to, da noče drugim moškim sporočati svojih seksualnih signalov ali pa ima zgolj izkušnje, da so ji mnogi moški v ritualu dvorjenja (flirta) namignili, da ji iz oči »sije« pohota. Konservativni alfamoški, kot je Trump, tako Vodeb, si tudi pod razno ne želijo, da se njihova žena spogleduje s katerim moškim.