Rop zlatarne Omerzo

Prodajalka iz Brežic spregovorila o ropu zlatarne: Mislila sem, da me bosta ubila

Janja Ambrožič / Dolenjski list
6. 10. 2017, 20.05
Posodobljeno: 6. 10. 2017, 20.05
Deli članek:

Včeraj okoli 11. ure sta v Brežicah moška oropala zlatarno Omerzo. O podrobnostih ropa je spregovorila lastnica oropane prodajalne Marija Omerzo.

Janja Ambrožič
Zlatarna Omrezo ima v Brežicah prodajalno od leta 2007.

Roparja, ki ju policisti še niso izsledili, sta v zlatarno vstopila kot stranki. "Zanimala sta se za poročne prstane. Prodajalka jih je potegnila izpod pulta. Ogledovala sta si jih in na koncu rekla, da morata priti s svojima partnerkama. Po tem nagovoru sta našo prodajalko zvezala z vezicami in jo zaklenila v stranišče," je povedala lastnica zlatarne Marija Omerzo.

Po tistem sta pobrala zlat nakit in izginila. Prodajalka se je nekako uspela rešiti iz vezic, razbila je vrata stranišča in poklicala policijo.
"Bilo me je strah, saj na obrazih nista imela mask. Mislila sem, da me bosta ubila. Najprej si sploh nisem upala iz stranišča," je povedala prodajalka Petra.

Roparja govorila hrvaško 

Roparja sta po njenih besedah govorila hrvaško, videti sta bila urejena in nista bila oborožena. Nosila sta temna oblačila, eden je imel še baretko, drugi očala in športno torbo.

Domačini so pretreseni. "Rop se je zgodil sredi belega dne, v neposredni bližini Spara in lokalov," je komentiral eden od mimoidočih.

Že drugi rop zlatarne Omerzo

Zlatarna Omerzo v Brežicah je bila že drugič tarča kriminalcev, ki jim je zadišalo zlato. Izvedeli smo namreč, da sta pred tremi, štirimi leti dve Bolgarki pri njih elegantno izmaknili svitek z verižicami, vrednimi okoli 20 tisočakov. Nikoli ju niso našli, čeprav je tatvino posnela nadzorna kamera.

Tokrat je škoda bistveno večja. Lastnica je povedala, da sta roparja odnesla kar za 150 do 200.000 evrov zlatnine.