Katastrofa Anteja Čačića

Hrvaška v šoku! Proti Ukrajini za dodatne kvalifikacije

G.G.
6. 10. 2017, 22.46
Posodobljeno: 6. 10. 2017, 23.24
Deli članek:

Hrvaški zvezdniki na Reki niso uspeli premagati skromne Finske. Za drugo mesto in dodatne kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji morajo igrati neodločeno v gosteh proti Ukrajini.

Reuters
Luka Modrić ne more verjeti, kaj se je zgodilo v zadnjih minutah tekme na stadionu na Reki.

"Katastrofa na Rujevici" se glasi naslov članka o tekmi med Hrvaško in Finsko na spletnem portalu Index. "Hrvaška milje oddaljena od Rusije" beremo na spletni strani Jutarnjega lista in podobno na Dnevnikovi spletni strani: "Šok na Rujevici! Hrvaška z novim debaklom vse dlje od svetovnega prvenstva!"

Kaj se je zgodilo takšnega, bi se vprašal nepoučen bralec. Hrvaška je dopustila, da jim tretjerazredni finski nogometaši zabijejo gol v sodnikovem podaljšku in jim odškrnejo dve točki. Točki, ki bi jih nujno potrebovali, če bi hoteli zmagati v skupini in se neposredno uvrstiti na najpomembnejše športno tekmovanje na svetu.

Njihov glavni konkurent za prvo mesto, nepopustljiva reprezentanca Islandije, je kar s 3:0 v Eskisehiru odpravila muhasto Turčijo. Islandci morajo v ponedeljek ugnati šibko reprezentanco Kosova in po nastopu na evropskem prvenstvu v Franciji jih bomo spet gledali na "mundialu" v Rusiji.

Hrvati pa bodo imeli težko delo. V Kijevu se bodo spopadli z Ukrajino, ki ima enako število točk kot Hrvaška, a slabšo razliko v prejetih in danih golih. Računica za drugo mesto (ob predpostavki zmage Islandcev proti Kosovu) je preprosta. Ukrajina mora zmagati, Hrvaška pa igrati vsaj neodločeno. 

In kaj bo s hrvaškim selektorjem Antejem Čačićem? Za začetek lahko le upa, da bodo hrvaški mediji do njega tako prizanesljivi, kot so (bili) slovenski do Srečka Katanca.