"Nategnjeni"

Nevede so postali obrazi oglaševalskih kampanj

Nejc Simšič
6. 10. 2017, 06.30
Deli članek:

Samo v Ukrajini je mogoče, da hollywoodske zvezdnike uporabijo v oglasih, ne da bi jih sploh vprašali za dovoljenje. Razkrivamo nekaj najbolj sočnih.

Profimedia
Večina zvezdnikov se je na račun smešnih oglasov le iz srca nasmejala.

Jensen Ackles: Pri slavnem igralcu, ki reklamira moški lasni vložek tupe, so se oglaševalci potrudili in mu računalniško odstranili lase, nato pa prikazali njegovo čudovito pričesko. 

Ni skrivnost, da svetovno znani zvezdniki na željo in predvsem za dobro plačilo oglaševalcev radi privolijo v promocije izdelkov, za katere posodijo svoj znan obraz. S tem vzajemnim sodelovanjem so na koncu zadovoljni oboji – zvezdniki in oglaševalci, saj tudi prvim oglasi prinašajo finančno korist. A kaj se zgodi, ko kateri izmed zvezdnikov ne ve, da je postal zvezda oglasa, kot je denimo za tablete za erekcijo ali šampon proti plešavosti?

Ukrajinska predrznost

facebook
Igralec v Rusiji reklamira pomoč pri težavah z erekcijo.

Neavtorizirane fotografije znanih obrazov, ki jih ne prosijo za dovoljenje in za oglaševalske kampanje sploh ne vedo, uporabljajo zlasti v vzhodni Evropi in Aziji. Tako je zanimivo presenečenje pred kratkim doživel zvezdnik serije Mladi zdravniki Zach Braff, ko je odkril, da je obraz kampanje tablet za erekcijo. Ukrajinski oglaševalci so brez vednosti glavnega igralca uporabili kar fotografijo iz serije. »Obnovi moško moč!« so zapisali zraven telefonske številke, ob kateri pozira mladi zdravnik še iz časov, ko so začeli snemati serijo.

Nekateri tožijo, drugi ne

Facebook
Brad Pitt v Belorusiji prodaja kozmetiko.

Poleg izkoriščenega »mladega zdravnika«, ki v Ukrajini pomaga pri težavah s potenco, se je pojavila še superzvezdnica Britney Spears, ki oglašuje hitro prehrano, multimilijonar Bill Gates popravlja računalniško opremo, zvezdnik Brad Pitt prodaja kozmetiko, Angelina Jolie reklamira noč in dan odprto savno in še bi lahko naštevali. In odziv zvezdnikov: padli so v smeh! Večini so se zdele »lažne« kampanje tako zabavne, da niso vložili tožb proti omenjenim oglaševalcem, ki si bodo tako še naprej meli roke s pridobivanjem kupcev zaradi slavnih zvezdnikov. Se pa najde tudi kdo, ki je že tožil ... Angelina Jolie je denimo dosegla umik plakatov in je dobila visoko poravnavo, ki pa jo je seveda podarila v dobrodelne namene.

Facebook
Angelina reklamira 24-urno savno.

Angelina Jolie: Ena največjih hollywoodskih zvezdnic je ena redkih, ki so vložili tožbe. Dobljeno visoko odškodnino je podarila v dobrodelne namene.

Facebook
Barack Obama vabi v studio za samoporjavitev.

Barack Obama: Nekdanjega ameriškega predsednika so izkoristili oglaševalci v Penzi, saj je nevedoč postal obraz storitev studia za samoporjavitev.

Facebook
Pop princesa pozna rešitev za lakoto: hitra prehrana!

Britney Spears: Nepremagljiva pop princesa v oglasu sporoča, da je lakota resna stvar. Staro fotografijo pevke so uporabili za reklamiranje hitre prehrane.