Samomorilska nagnjenja

VIDEO: Je to zadnje svarilo Sinead O’Connor, preden odjekne tragična vest?

J.P.
8. 8. 2017, 08.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Irska pevka je na spletu objavila zaskrbljujoč posnetek, v katerem je priznala, da ima samomorilska nagnjenja.

Profimedia
Irska pevka pravi, da se bori kot milijoni drugih ljudi.

Razkrila je, da je sama in da se vsak dan znova bori, da ostane živa.

Kot droge

50-letna Sinead O’Connor živi v motel Travelodge v New Jerseyju v Združenih državah Amerike. Nočitev stane slabih 60 evrov.

Danes je bila na njenem facebooku objavljena nova objava. Zapis naj bi bil objavljen na njeno prošnjo. Bila naj bi na varnem v oskrbi, prebrati pa je mogoče tudi, da nima samomorilskih nagnjenj.

»Živim v motelu Travelodge pri riti New Jerseyja,« je 3. avgusta povedala v posnetku. »Sama sem. V mojem življenju ni nikogar razen mojega zdravnika, mojega psihiatra – najbolj prijaznega človeka na svetu, ki pravi, da sem njegova junakinja – in to je praktično edina j***** stvar, ki me ta trenutek drži pri življenju … Kar je nekako patetično.« Da bi drugi razumeli, kako ji je, se je odločila, da posname video.

»Duševna bolezen je kot droge, vseeno ji je, kdo si. Še huje pa je, da je stigma. In tudi tej je vseeno, kdo si. Kar naenkrat vsi ljudje, ki naj bi te imeli radi in bi morali skrbeti zate, s tabo delajo kot s smetjo. Je kot lov na čarovnice.«

Za druge

Irska pevka pravi, da se bori kot milijoni drugih ljudi. »Če bi se šlo le zame, me ne bi bilo več. Šla bi k svoji mami, ker sem zadnji dve leti sama – za kazen, ker sem duševno bolna in ker me jezi, da nihče noče skrbeti zame,« je še dejala. »Sem majhna ženska s 162 centimetri, ki že dve leti sama hodi po svetu.« Razkrila je tudi, da je bila pred kratkim hospitalizirana zaradi ledvičnih kamnov.

Ena od gostij motela je za Page Six povedala, da so pevkina vrata ves dan odprta. Zaprla naj bi jih le ponoči.

Pevki so pred več kot desetletjem diagnosticirali bipolarno motnjo.